Muziek

Kerstconcert met een a capella mannenkwintet

Olga Vocaal Ensemble in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Zondag 16 december staat Olga Vocaal Ensemble in het ‘koor’ van het Kunstkerkje in Velp bij Grave. Deze vijfkoppig mannen zanggroep brengt een speciaal Kerstprogramma met liederen uit o.a. Noorwegen, IJsland, Rusland en de Byzantijnse en Gregoriaanse cultuur. Aanvang 14.30 uur. Meer informatie is te vinden op en kaarten zijn te reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl.

Olga Vocaal Ensemble viert Kerst in Kunstkerkje Velp

Olga Vocal Ensemble
Na veel concerten, tournees naar Amerika en IJsland en het uitbrengen van een nieuwe cd (de tweede) afgelopen jaar, brengt Olga nu een internationale kerstviering ten tonele. Te verwachten is een avond vol prachtige oude kerstmuziek, gecombineerd met moderner repertoire; alles ondergedompeld in een speciaal (en geheim) tintje. Olga Vocal Ensemble maakt muzikaal plezier – en dat willen ze delen met de hele wereld.
De vijf jonge mannen zijn klaar om elk hart te veroveren met hun heldere stemmen en charismatische presentatie. Olga is een jonge a capella groep die de oude zangtradities op een frisse manier benadert. Zij combineren enthousiasme, humor, drama met een oorspronkelijke vocale helderheid.Hun repertoire omvat duizend jaar muzikaal plezier en het ensemble is inmiddels bekend vanwege haar unieke programma’s waarin bewogen klassieke muziek samenkomt met populair repertoire – van middeleeuwse IJslandse drinkliederen tot nostalgische hits uit grootmoeders tijd. De karakteristieke sound van Olga blendt het geheel tot een muzikale smoothy. Olga Vocal Ensemble werd opgericht in 2012 op het Utrechts conservatorium met Nederlandse, IJslandse, Engelse en een Russische zanger, die elk hun nationale repertoire inbrachten in de groep.
Bjarni Guðmundsson zingt eerste tenor, Jonathan Ploeg tweede tenor, Gulian van Nierop neemt de baritonpartij voor zijn rekening. Pétur Oddbergur Heimisson zingt eerste bas en Philip Barkhudarov zingt de allerlaagste noten.

Programma voorjaar 2019
Naast dit concert staan er in de eerste maanden van 2019 weer drie mooie concerten op het programma van stichting ‘Kunst in het Kerkje’: zondag 27 januari, David Munnelly & Shane McGowan met Ierse folk, zondag 24 februari Trio Basilova-Vis-Van Grinsven met klassieke muziek en zondag 24 maart Joscho Stephan Trio met Gipsy Swing/Hotclub-de-Francemuziek.
Al deze drie concerten beginnen om 14.30 uur en kaarten en meer info zijn te bestellen en te vinden op www.kunstinhetkerkje.nl.
Door renovatiewerkzaamheden zijn er tot 1 februari geen exposities.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties