Velp

Een onderzoekscommissie buigt zich over de toekomst van het Vincentiuskerkje

Nog steeds geen concerten en exposities bij Kunst in het Kerkje in Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Voor vorig jaar 24 april stond er een bijzonder concert gepland in het Kunstkerkje in Velp bij Grave met jong talent: harpiste Michelle Sweegers en zangeres Mireya Derksen. Dat concert werd een jaar opgeschoven naar zondag 25 april aanstaande, niet vermoedend dat de pandemie zo lang zou aanhouden. Ook nu bestaat er nog steeds geen duidelijkheid of dit concert met publiek kan doorgaan. Nog een keer verschuiven is ook moeilijk omdat de toekomst van Kunst in het Kerkje nog zeer onduidelijk is. Het gebruik van het Kerkje door de stichting is door de gemeente voor onbepaalde tijd opgezegd.

De deur van het Kerkje staat voor de stichting nog wel op een kier, maar dat is nog allemaal te vaag om daarmee afspraken met muzikanten en exposanten te kunnen maken. Een onderzoekscommissie onderzoekt de mogelijke activiteiten voor de toekomst en kan nog niet overzien of daarbij ruimte voor Kunst in het Kerkje past. Stichting Kunst in het Kerkje blijft hopen op terugkeer in het Kerkje, maar beraadt zich daarnaast ook op andere mogelijkheden voor de toekomst. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Voor meer informatie over het wel en wee van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Louis Sparidans

2021-04-17 17:15:12


Ja Frank, je roept op deze manier wél weer de botte manier in herinnering waarop de (oude) burgemeester met zijn wethouders vorig jaar de stichting uit het kerkje verbande, maar overigens heb je gelijk.

Hopelijk kijkt de nieuwe gemeente ‘Land van Cuijk’ er volgend jaar weer met een frisse blik naar, ten faveure van alle cultuur-liefhebbers, zowel in Grave als in de wijde omgeving.

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties