Muziek

Nieuwjaarsconcert met Blaskapelle Fresia in Eigen Herd Uden

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN/SCHAIJK - Blaskapelle Fresia uit Schaijk geeft zondag 13 januari een nieuwjaarsconcert in Eigen Herd, gelegen aan de Rooijsestraat 32 in Uden. Aanvang is om 14 uur, de zaal opent om 13.30 uur. Entree bedraagt 2,50 en een gedeelte van de opbrengst is voor Kika. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Eigen Herd.

Blaskapelle Fresia is begin 2012 opgericht door orkestleider Simon Meurs, zijn echtgenote Annie en vriend Frans Maas. Combineren van hun voorletters leverde de fleurige naamgeving op. De ruim twintig getalenteerde muzikanten komen uit geheel Noordoost-Brabant en Gelderland. Zij spelen tijdens de live-concerten een passende mix van geliefde, onvergetelijke Egerländermelodieën en nieuwe, creatieve composities en arrangementen.

Met haar passie voor de Böhmische blaasmuziek, én het speciale doel om zoveel mogelijk financiële steun aan KiKa, de stichting kinderen kankervrij, te bieden, heeft Blaskapelle Fresia in korte tijd de harten van vele binnen- en buitenlandse blaasmuziekfans gestolen. Met de opbrengsten van alle optredens en het eerste album Blaasmuziek om te (be)leven staat de teller voor bijeengebrachte donaties aan KiKa inmiddels op meer dan 17.500 euro. Een bedrag waar het orkest trots op is.

Naast de ervaren instrumentalisten staan zangeres Marieke van Hamond en zanger Antoon Brenders op het podium als een prima gecoördineerd vocaal duo. Orkestleider Simon Meurs presenteert de programma’s, waarmee in een aangename sfeer nauw contact met het publiek wordt gemaakt. Pittige marsen, melodieuze walsen en fraaie, karaktervolle polka’s worden afgewisseld door bekende stemmingsmelodieën en solowerken. Het aanstekelijke speelplezier, de onmiskenbare Egerländer-sound en de verfijnde uitvoering ervan, zijn de kenmerken van Fresia.

Onder het motto 'het oude bewaren en het nieuwe ervaren' draagt Blaskapelle Fresia bij aan het behoud van de klank en speelwijze van de traditionele blaasmuziek en met de presentatie van de nieuwste, sinds kort ook eigen, composities en arrangementen, tevens aan de ontwikkeling ervan.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties