Muziek

Musica-Landerd: een nieuwe muziekvereniging voor iedereen

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Landerd is een muziekvereniging rijker. In Landerd is al een aantal dorpsverenigingen met allemaal traditionele bezettingen: harmonie-, fanfare- en dweilorkesten. Vanaf september 2019 krijgt Landerd ook een muziekvereniging met een bezetting voor iedereen die een instrument bespeelt. De naam geeft het al aan, Musica-Landerd richt zich niet op één dorp, maar op de dorpen samen.

"Muziek maken is leuk, leerzaam en goed voor de algemene ontwikkeling", zegt Ron Muller namens Musica-Landerd. "Muziekles is noodzakelijk wil je een instrument kunnen bespelen, maar ergens kom je op een punt dat alleen in de les spelen en thuis op je zolderkamertje oefenen, niet bevredigend genoeg is. Samen spelen, samen muziek maken en muziek aan een publiek laten horen, maakt het extra leuk en een extra uitdaging. Samenspelen is goed voor je ontwikkeling in het muzikale spel, maar vooral gezellig om te doen."

Instrumenten
Stel je speelt harp? Of piano? Of een ander instrument wat niet past binnen de traditionele bezetting van bestaande dorpsorkesten in Landerd? Dan is samenspelen vaak niet mogelijk. Muller: "Musica-Landerd springt in op deze vraag van samenspelen. Hoe meer instrumenten, hoe leuker. Naast de bijzondere bezetting onderscheidt Musica-Landerd zich met een ervaren en bevoegd dirigent, die ervoor kan zorgen dat iedereen mee kan spelen die noten kan lezen, van elk niveau en elke leeftijd. Musica-Landerd is dus echt een orkest voor iedereen."

Bij Musica-Landerd kunnen (bijna) alle instrumenten meespelen; zowel de klassieke (hout en koper) orkestinstrumenten als andere instrumenten. Zo krijgt iedereen de kans om naast de les en die zolderkamer, ook muzikaal van zich te laten horen in een gezamenlijke bezetting van verschillende instrumenten. "Zowel de ervaren als minder ervaren muzikanten nodigen we uit. Muzikanten die graag eens iets anders willen spelen dan de traditionele harmonie of fanfare muziek, verwelkomen wij eveneens graag."

Plezier van samenspel
Bij de start per september, wordt onder meer begonnen worden met nummers van Queen, James Bond, een mix van popsongs en ook muziek van Andrew Loyd Webber. Omdat de leden de vereniging maken, denken zij mee over welke stukken er gespeeld worden.

Vinyl-logo
Van 1967 tot 1982 was de vinyl langspeelplaat 'het medium' om muziek mee af te spelen. "Met dit logo van Musica verwijst de vereniging zowel naar die periode waarin veel goede muziek is gemaakt, als ook naar het huidige tijdperk en alles wat daar tussenin zit, want vinyl is alweer enige jaren 'vet' populair."

Meedoen?
Musica-Landerd repeteert elke maandagavond vanaf 19 uur in de Piramide in Schaijk. De eerste repetitie is op maandag 2 september. Ben je nieuwsgierig geworden naar deze nieuwe muziekvereniging? Meld je aan of kom langs tijdens een repetitie. Natuurlijk kan je bij vragen ook een mail sturen. Dit kan naar musica.landerd@gmail.com. Een lidmaatschap (boven de 18 jaar) kost 150 euro voor een heel jaar.

Volg Musica-Landerd op Facebook: www.facebook.com/Musica-Landerd-371228406775519/.

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties