Velp

Trio Basilova, Vis en Van Grinsven

Klassieke muziek in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Het trio Basilova, Vis en Van Grinsven brengt zondag 24 februari een klassiek concert in het Kunstkerkje Velp. Het programma gaat over het leven en de liefde van de vrouw, terug te vinden in werken van acht zeer verschillende, bekende componisten. Een zeer boeiend en gevarieerd programma. 

Concert 24 februari 2019 in het Kunstkerkje in Velp bij Grave

Met haar brede palet aan klankkleuren, haar boeiende podiumpresentatie en de enorme vreugde die ze tijdens het spelen vertoont, heeft de Berlicumse saxofonist Eva van Grinsven de harten veroverd van het publiek, hier in de regio, maar zeker ook daar buiten. Eerder was zij al met het Berlage Saxophoon Quartet te gast in het Kunstkerkje. Wat de muzikale setting of stijl ook mag zijn, voor Eva komt het verhaal achter de noten altijd op de eerste plaats. Ze brengt voor dit concert de uit Rusland afkomstige pianiste Helena Basilova en mezzo-sopraan Francine Vis, opgegroeid in Olland bij Sint-Oedenrode, mee. Op het programma staan nummers van Joaquin Nin , Robert Schumann, Sergey Rachmaninov, Johannes Brahms, Alphons Diepenbrock, Frank Bridge, Paul Graener , Georges Bizet, waarvan verschillende zijn gearrangeerd voor saxofoon door de Spanjaard David Cristóbal Litago.

Frauen, Liebe und Leben
Francine, Helena en Eva ontmoetten elkaar op het Conservatorium van Amsterdam en kennen elkaar zodoende alweer een hele poos. De drie gedreven, gepassioneerde vrouwen hadden al heel lang de wens om samen het podium te delen vanwege hun grote gezamenlijke liefde voor kamermuziek. Het programma dat zij samenstelden gaat over het leven en de liefde met de vrouw in de hoofdrol: van liefhebbende moeder tot trouwe echtgenote, inspirerende muze, verleidelijke minnares en femme-fatale.

Voor meer informatie en het programma, kijk op: www.kunstinhetkerkje.nl. Kaarten voor het concert à 16 euro per stuk zijn via de website te reserveren tot zaterdag 23 februari middernacht.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties