Muziek

Songs of Winter, music of Peace

Kerstconcert door Kamerkoor Muzimare uit Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Kamerkoor Muzimare uit Grave bestaat 25 jaar. Op 20 juni 1993 verzorgde het zijn eerste optreden. Het was het begin van een hecht koor, van voortdurende groei en ontwikkeling, van zoeken naar eigen stijl en repertoire en van het vertellen van een eigen verhaal. Al die jaren stond het koor onder de inspirerende en bezielende leiding van dirigent Sophia Brink. 

Dit jubileumjaar 2018 viert Muzimare, dat momenteel bestaat uit 25 geoefende zangers, met concerten in elk seizoen. Na Song of Spring, Song of Summer en Song of Autumn sluit het koor de reeks jubileumconcerten af met een feestelijk Kerstconcert onder de titel Songs of Winter, music of Peace. Temidden van duisternis en kou klinken verwachtings- en vreugdevolle liederen over een helder licht en een nieuwe morgen, over een kind dat Vrede brengt. Muzimare brengt, naast het bekendste stuk uit het Hallelujah van Händel en het Hodie Christus Natus est van Jan Pieterszoon Sweelinck, voornamelijk Engelstalige stukken ten gehore van twintigste-eeuwse componisten. Het koor wordt op orgel begeleid door Tommy van Doorn.

In zijn bestaan zong Kamerkoor Muzimare al vele verhalen, waarmee het zijn naam ‘Muzi Mare’ eer aandoet. Het koor deed dat met religieuze en profane muziek uit uiteenlopende stijlperiodes en landen, soms op verrassende wijze met elkaar gecombineerd, altijd in de hoop dat iedereen ook eigen betekenis kan geven aan gezongen teksten.

Iedereen is van harte welkom op vrijdag 28 december in de Pfarrkirche St. Martin in het Duitse Zyfflich, aanvang 15 uur. Of op zaterdag 29 december in de Protestantse kerk in Grave, aanvang 20 uur. De deuren gaan een half uur voor aanvang open. De toegang is gratis evenals het programmaboekje. Na afloop van het concert wordt een bijdrage bijzonder op prijs gesteld.

|Doorsturen

A. Heutink-Bakker

2018-12-11 18:02:21

Dank jullie wel voor de snelle plaatsing, super!

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties