Muziek

Kerstconcert Carmina Ludens in Grave: De geboorte van een danser

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Zaterdag 14 december om 20 uur, verzorgt Carmina Ludens een kerstconcert in de Bagijnenkerk in Grave. Muziektheaterkoor Carmina Ludens staat onder leiding van Hein Vrijdag en Lianne van der Burgt. Met medewerking van Ulrike von Meier, harp.

Bach, (boos)aardige maskers, Hooglied en dansliederen: Carmina Ludens maakt er weer een spektakel van deze kerst. Maar onder dit patchwork van schijnbare uitersten gaat een overtuigend verhaal van liefde schuil. Liefde met een hoofdletter L: het eeuwige, universele verlangen naar eenwording. Met kerst vieren we de geboorte van de 'Lord of the dance': Christus die zijn leven danst als bruidegom voor zijn geliefde bruid, de mensheid.

Al vanaf de vierde eeuw wordt Christus poëtisch en mystiek beschreven als danser. In het kerstconcert van Carmina Ludens wordt deze dans van liefde, geboorte, leven en dood hoorbaar in liederen uit verschillende landen, met als hoogtepunt het bekende 'Lord of the dance' van Sidney Carter.

Liefde is het ook die doorklinkt in de composities van Bach. Van doldwaze verliefdheid tot smartelijk verlangen. In zijn Mattheuspassion gebruikt Bach een volksmelodie die we vooral kennen als 'O hoofd vol bloed en wonden'. Maar deze melodie vormt ook het begin én het einde van zijn Weihnachtsoratorium! Bach laat hiermee zien dat die twee grote composities één thema hebben: de Liefde tussen Bruidegom en Bruid.

Een bijzonder concert, in een suggestieve en feestelijke aankleding, met muziek van onder anderen Bach, Praetorius, Willcocks, Cooper, Walton en Carter. Meer info over entreeprijzen en reserveren: www.carminaludens.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties