Muziek

Jubileumconcert Thompson Bridge Band met Afternoon Delight

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Dit jaar bestaat de regionale Thompson Bridge Band uit Grave en omstreken 12,5 jaar. Op zondag 13 oktober viert de bigband dit koperen jubileum. Wie jarig is, trakteert. Onder dit motto verwelkomt de jubilerende band graag iedereen en met name de inwoners van de gemeente Grave op een bijzonder en gratis toegankelijk jubileumconcert op zondag 13 oktober om 14.30 uur in de theaterzaal van Catharinahof aan de Koninginnedijk.

De Thompson Bridge Band.

De band is opgericht in 2006 en heeft bewust gekozen voor twee keer een wisseling van de muzikale leiding, die nu in handen is van John Derks uit Druten. John, allround musicus, ervaren in de lichte muziek, heeft met de band een repertoire opgebouwd dat een breed publiek aanspreekt. Daarbij is het niveau van de band gegroeid. De bezetting van de secties is optimaal mede dankzij het zeer minimale verloop van muzikanten. 

Een greep uit de vele optredens die bijzonder waren voor de Thompson Bridge Band; de landelijke 5 mei-vieringen in Wageningen, de grote regionale evenementen Samenloop voor Hoop in Gennep en Heesch en Market Garden in Grave, Veghel en Schijndel. En niet te vergeten het recente optreden bij de Herbeleving van de Bevrijding na 75 jaar van Grave. Allemaal optredens voor een talrijk publiek.

Een vaste basis had de bigband vanaf 2007 in het sfeervolle Palazzo-theater. Na de fatale brand heeft de band twee jaar noodgedwongen haar eigen jaarlijkse concert elders gehouden. Maar sinds de komst van Catharinahof is de band weer vertrouwd terug op Graafse bodem. Behalve tijdens het jaarlijkse concert treedt de band daar meerdere keren per jaar op. Ook voor besloten gelegenheden.

Afternoon Delight
Voor deze gelegenheid, om het 12,5 jarig jubileum extra luister bij te zetten, is het zangensemble Afternoon Delight uit Velp (Arnhem) uitgenodigd. Een ensemble waarvan de zangeres Dorie Cremer van de bigband een van de zeven zangeressen is. Zij noemen zichzelf een “swingende huisband”. Het ensemble mocht na recente optredens steeds lovende kritiek ontvangen. Een prettige zanggroep: stijlvol, verfrissend, muzikaal gevarieerd en met professioneel uitgevoerde zangnummers. Het repertoire bestaat globaal uit jaren ’40 swingmuziek, jaren ’50 crooners, en jaren ’60 en ’70 popmuziek. Dit alles meerstemmig met en zonder begeleiding.

Afternoon Delight.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties