Muziek

'Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt muziek het leven'

Jan Lamers 60 jaar lid van Stadskoor Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Jan Lamers is 60 jaar actief lid van Stadskoor Grave. Het bestuur van het zanggezelschap verraste de bariton op 1 mei thuis met de bijbehorende versierselen en een bloemetje.

Jan Lamers is als het ware in de muziek geboren en heeft zijn talent ten volle proberen te benutten. Zijn talent en interesse in de muziek werd op de lagere school al snel onderkend en hij werd dan ook al op jonge leeftijd gevraagd om bij het jongenskoor te komen zingen. Zingen zou een blijvende intensieve hobby worden van Jan. Hij heeft van de muziek zelfs min of meer zijn beroepsuitoefening gemaakt. Hij wilde graag zijn enthousiasme voor muziek overdragen aan anderen. Hij bekwaamde zich in muziekonderwijs, startte een kinderkoor, was actief als dirigent van (kerk)koren en was na zijn studietijd al snel een enthousiast lid van de RK Gemengde Zangvereniging Grave, het huidige Stadskoor Grave. Nog altijd wil hij iedereen enthousiasmeren om te zingen.

Zijn hobby heeft zijn leven gekleurd en dat doet het nog altijd, zoals hij zelf zo treffend omschrijft: “Zoals de zon de bloemen kleurt, zo kleurt muziek het leven”.
Ook bij Stadskoor Grave probeert hij dit motto uit te dragen. Hij is een zeer gewaardeerd zanger en trouw aanwezig op repetities, concerten en overige activiteiten. Ook bestuurlijk heeft hij tijdens zijn 60 jaar lidmaatschap zijn sporen verdiend.

Bestuur en leden van Stadskoor Grave wensen dat Jan Lamers zijn talenten nog menig jaar in goede gezondheid zal mogen uitdragen binnen het koor.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties