Velp

Kunst in het Kerkje biedt podium aan jonge musicus

Harpiste Michelle Sweegers in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Aan het muziekprogramma van Kunst in het Kerkje in Velp is een concert toegevoegd. Donderdagavond 15 november treedt om 20 uur de jonge harpiste Michelle Sweegers (20) op. Dit concert is mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage uit het project Oog en oor voor jongeren van Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen.

Naast drie topconcerten en vele exposities van gevestigde kunstenaars gaat stichting Kunst in het Kerkje ook ruimte bieden aan jong talent. In juni hield een groep aankomende beeldend kunstenaars een expositie. De avond van donderdag 15 november staan de deuren open voor een jong muziektalent: Harpiste Michelle Sweegers uit Tilburg.
Michelle is geboren in Tilburg en begon op zevenjarige leeftijd met harplessen. In september 2011 werd ze aangenomen op de Academie Muzikaal Talent en in 2015 ging zij naar het Koninklijk Conservatorium in Antwerpen. Na het behalen van haar Bachelor vervolgde zij haar studie aan het Conservatoire National Superieur de Musique et Danse in Lyon, Frankrijk.

In de prijzen
Michelle heeft in haar jonge carrière als harpiste al diverse prijzen gewonnen, zoals het Prinses Christina Concours, het International Harp Competition Felix Godefroid en het Concours International de Harpes. In januari van dit jaar won zij de eerste prijs bij het Rosa Spier Harp Concours in Amstelveen. Daarbij kreeg ze ook de prijs voor de beste vertolking van het verplichte stuk 'In Memoriam Rosa Spier' van de Nederlandse componist Jurriaan Andriessen.
De 20-jarige muzikante treedt al regelmatig op bij verschillende soorten gelegenheden in binnen- en buitenland. Ze heeft ervaring opgedaan in verschillende soorten bezettingen, als soliste, in kamermuziek- en grote orkesten en als soliste ‘vóór het orkest’. Ook heeft ze verschillende masterclasses en stages mogen volgen bij onder meer Isabelle Perrin, Sylvain Blassel, Sasha Boldachev, Fabrice Pierre en Gwyneth Wentink.

Herfstprogramma muziek
Naast dit concert staan dit najaar nog op het podium in het Kunstkerkje: zondag 28 oktober Trio Massot, Florizoone en Horbaczewski met jazz-folk-klassiek geïmproviseerde muziek, zondag 25 november J.P. den Tex en Yvonne Ebbers met Americanamuziek en zondag 16 december de Zanggroep Olga Vocaal Ensemble. Al deze concerten beginnen om 14.30 uur en kaarten en meer info zijn te bestellen en te vinden op www.kunstinhetkerkje.nl.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties