Muziek

'Maak een werkstuk over muziek en win een mooie prijs'

Gitaardocente Hermine Veltkamp daagt kinderen uit met muziek bezig te zijn

Door Annelies Graafsma

GRAVE - Overal zijn er mensen die iets willen doen om de tijd die we thuis moeten doorbrengen lichter te maken. Hermine Veltkamp, gitaardocente uit Grave, roept kinderen tot en met 12 jaar op een werkstuk te maken over muziek. Het is een wedstrijd waarmee een prijs te winnen valt.

Hermine: "Ik daag kinderen graag uit om met muziek bezig te zijn. Normaal doe ik dat vanuit thuis in mijn lessen. Nu ook online. Ik heb een wedstrijd bedacht voor kinderen. Gewoon uit enthousiasme en om ouders te ondersteunen in deze tijd van isolement. Als je meedoet kun je kiezen uit verschillende muziekonderwerpen. De opdracht: maak een werkstuk met tekst en plaatjes van tenminste drie bladzijden. Je mag het werkstuk digitaal maken, lever het dan als PDF aan, zodat je zeker weet, dat de opmaak blijft zoals je het bedoeld hebt. Je mag het ook printen, eerst mij mailen en dan komen afgeven aan de deur met anderhalve meter afstand. Dat laatste kan zolang we nog naar buiten mogen."

Het werkstuk
Het werkstuk moet gaan over de (verschillende soorten) gitaar, de geschiedenis van de muziek, een gitaarcomponist, Flamenco, Zuid-Amerikaanse muziek, over een zelfgekozen artiest waar je fan van bent of over de ukelele, zo’n klein gitaartje. Veltkamp: "Het zijn onderwerpen waar ik zelf vanuit mijn vak veel van weet en warm voor loop. Als je het over de geschiedenis van de muziek hebt, kun je een periode kiezen, 'van vroeger tot nu', maar ook bijvoorbeeld 'de jaren ’80'. Weet je dat de ukelele op dit moment superpopulair is?"

Wat kun je winnen?
De wedstrijd is bedoeld als een leuke educatieve activiteit. Ouders mogen van Hermine best meehelpen. "Het is belangrijk om je naam en geboortedatum te vermelden op het werkstuk. De eerste prijs is een poster van jezelf in een gewenste omgeving. Dat kan zijn samen met je favoriete artiest, jij op een groot podium of iets anders; je mag zeggen hoe je het wilt. De tweede prijs is een earphone met volume&microfoon en de derde prijs is een coole zonnebril."

Iedereen krijgt antwoord van Hermine. "Dus ook als je niet wint, reageer ik natuurlijk wel op je werkstuk", verzekert ze. De winnaar wordt bekendgemaakt in weekblad Arena en op Arenalokaal.nl. Meer informatie: hermineveltkamp67@gmail.com.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties