Muziek

Zondag 15 maart met Maggie's Flock

Folkcafé Oss staat stil bij St. Patrick's Day

Door Paul Verstegen van Arenalokaal.nl

OSS - Het volgende Folkcafé Oss is zondag 15 maart in de Groene Engel. Deze keer ter ere van de Ierse Heilige Patricius oftewel St. Patrick. De Nederlandse folkband Maggie's Flock speelt vanaf 16 uur het café plat met opzwepende Keltische folk.

In de vierde eeuw is Saint Patrick vanuit Schotland naar Ierland getrokken om de heidenen aldaar te verjagen. In de negende eeuw is hij heilig verklaard. Sindsdien eren de Ieren hem met diverse festiviteiten op en rond 17 maart. De Ieren hebben de nationale kleur groen en het klavertje als Iers symbool aan St. Patrick te danken. Het is dan ook traditioneel om groen bier te drinken, alhoewel dat weer overgewaaid is van Ierse immigranten in Amerika. De echte Ieren nuttigen een echte pint Guinness of een shot Ierse whiskey. 

Maggie's Flock, een zeskoppige groep uit Nijmegen/Arnhem, speelt stevige folkrock. Met gebruikelijke thema's als drank, chaos, moord, liefde en een vlijmscherp gevoel voor humor legt de band een link met de traditionele folk. De sound van Maggie's Flock is een mix van akoestische en elektrische instrumenten. Fijne meestompers met een flinke scheut celtic folk. Sláinte!

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsSpecials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties