Muziek

Zondag 29 maart geïmproviseerde muziek

Eric Vloeimans en Tuur Florizoone in Kunst in het Kerkje

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Zondag 29 maart spelen Eric Vloeimans en Tuur Florizoone in Kunst in het Kerkje in Velp bij Grave. Dit concert begint om 14.30 uur. Er zijn nog een paar plaatsten te reserveren via de site www.kunstinhetkerkje.nl. Het Kunstkerkje vind je aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp/Grave.

Een muzikaal feestje
Erik Vloeimans (trompet) en Tuur Florizoone (accordeon) treden niet vaak samen op, maar als zij dat doen maken ze er iedere keer weer een muzikaal feestje van.
Trompettist Eric Vloeimans, een begrip in de muziekwereld, vindt de term Jazz te beperkt voor zijn muziek. Met metgezel Tuur Florizoone op accordeon maakt hij er een bijzonder middag van. Van filmmuziek tot eigen nummers.
Trompettist Eric Vloeimans kreeg in 2016 de Brabantse Muziekprijs van het Prins Bernard Cultuurfonds Noord-Brabant. De trompettist, componist en bandleider Eric Vloeimans behoort tot de top van de Europese muziekscène. Hij beheerst verschillende muziekstijlen. Vloeimans, geboren Bosschenaar, is een ambassadeur van de muziek, die niet alleen een geheel eigen geluid ontwikkeld heeft, maar ook grensverleggende samenwerkingen in de muziek tot stand brengt.
Tuur Florizoone is een Belgisch componist en accordeonist. Zijn soundtrack voor de film 'Aanrijding in Moskou' won in 2008 de publieksprijs op de World Soundtrack Awards en werd ook genomineerd voor de Prijs van Beste Muziek bij de Europese Filmprijzen. Tuur Florizoone was eerder in ons Kunstkerkje als begeleider van de sopraan Claron McFadden en met zijn Trio Massot, Florizoone & Horbaczewski.

Windkracht
Hun programma 'Windkracht' richt zich op instrumenten die via lucht geluid maken. Florizoone en Vloeimans maken samen filmische muziek. Van beide programma’s brengen zij wat in ons Kunstkerkje.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties