Velp

Klassieke muziek in een niet-klassiek concert

Duo Beth & Flo in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Virtuoos, ‘retemuzikaal’ en flink eigenwijs noemt het pianistenduo Beth & Flo zich, dat zondagmiddag 22 december op het podium van het Kunstkerkje in Velp staat. Het programma begint om 14.30 uur. Plaatsen voor het concert à 16 euro zijn te reserveren via www.kunstinhetkerkje.nl. Het Kunstkerkje vind je aan de Pastoor Loefsweg 1 in Velp.

Klassieke muziek voor iedereen
Beiden, Elsbet Remijn en Claudette Verhulst, studeerden af als masters Klassiek Piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze ontdekten dat ze graag samen op het podium staan. Hun optreden houdt het midden tussen een traditioneel concert en een cabaretprogramma. Maar vergis je niet - Beth & Flo zijn pianistes om bloedserieus te nemen. Dat zijn ze zelf namelijk ook: bloedserieus in hun passie voor klassieke muziek én in hun missie om die muziek toegankelijk te maken voor iedereen.

Rachtime - Rachmaninov
In hun voorstelling Rachtime, geregisseerd door Elisabeth Boor, zoeken Beth & Flo de verbinding op met hun publiek. Want wie zijn dat eigenlijk, die vrolijke meisjes die zo eensgezind vierhandig kunnen spelen, maar die ook niet schuwen hun klauwen in het klavier te zetten? Maak kennis met Beth & Flo en met de muziek die ze meebrengen: het energieke stuk ‘The Aftermath’ van de jonge Nederlandse componist Ruben Naeff, werken van Rachmaninov, Gershwin en Saint-Saëns, en het beroemde symfonische gedicht ‘De Moldau’ van Smetana in diens eigen bewerking voor piano quatre-mains.
Kunst in het Kerkje biedt jaarlijks een podium aan jong talent. Beth & Flo is zo’n stel dat vol enthousiasme de toekomst tegemoet vliegt met hun talenten. 'Wij zijn zeer verheugd dat zij die kans aangrijpen met dit concert in ons kerkje'.

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties