Muziek

Dubbelconcert bij Muzis Landerd

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - Op 11 maart trakteert Muzis Landerd het publiek op maar liefst twee concerten. Om 12 uur bijt Rolf van Meurs het spits af in dorpshuis De Phoenix in Schaijk. Hij begon al op achtjarige leeftijd met gitaarspelen. Na zijn middelbare-schoolperiode ging hij klassieke muziek studeren aan het conservatorium in Tilburg waar hij cum laude afstudeerde. In 2012 begon hij zijn masterstudie aan het Lemmensinstituut in Leuven en deed daar onderzoek naar het leven van Luigi Legnani.

Als bekroning voor zijn onderzoek bracht Rolf begin 2015 een cd uit met wat onbekendere werken van Legnani, met als doel deze muziek aan een zo groot mogelijk publiek te kunnen presenteren. En met succes: Rolf was te gast in diverse radioprogramma's waaronder 'Opium' en 'Podium' op Radio 4, en gaf daarnaast een Legnani-concert in Kopenhagen bij het 'Dansk guitar Selskab'.

Na de pauze wordt het concert vervolgt met het duo Ariana Esmee Skverer (zang) en Alexandria Schultz (piano). Ariana Esmee is geboren in Amerika. Op driejarige leeftijd verhuisde ze naar Nederland. Ook zij studeerde aan het conservatorium in Tilburg waarna ze diverse masterclasses volgde in binnen en buitenland. Ariana is regelmatig te zien als solist bij verschillende concerten.

Alexandria Schultz is een Finse pianist en docent. Zij studeerde aan de University of Applied Sciences in Finland. Momenteel studeert zij aan de Fontys Hogeschool. Alexandria speelde in een aantal kamermuziekgroepen en piano duo’s. Zij maakte onder andere deel uit van de Folk Band Tradikaali, waarmee zij op festivals in Finland, USA, Canada en Zuid-Korea optrad. Voor haar verhuizing naar Nederland woonde zij in Hanoi (Vietnam) waar zij haar eigen piano studio runde.

Kaarten zijn te koop aan de kassa of via www.muzis.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties