Velp

Drie nieuwe concerten in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - In de laatste drie maanden van dit jaar staan weer drie nieuwe bijzondere concerten op het programma van Kunst in het Kerkje in Velp bij Grave. Het is weer gelukt om drie concerten van hoge kwaliteit te programmeren. Van klassieke muziek tot kleinkunst. Gevarieerd en passend in de prachtige entourage en bij de bijzondere akoestiek van dit klein Romaans kerkje. Noteer de data: 27 oktober, 24 november en 22 december. Alle drie op zondagmiddagen, aanvang 14.30 uur. Een plaats reserveren kan via www.kunstinhetkerkje.nl. 

Trio Strobos-End & Berken - zondag 27 oktober

Concertprogramma najaar 2019

Zondag 27 oktober 2019 • 14.30 uur
Trio Strobos-Bercken-End – klassieke muziek
Een jong en enthousiast trio. Een gouden combinatie, zo bleek na een tour langs alle grote zalen van Nederland in de serie Het Debuut. Een concert met dit trio brengt grote diversiteit in repertoire en bezetting. Van opera, aria’s tot romantische sonates, van Caccini tot nieuw werk speciaal voor dit trio gecomponeerd. Het trio praat de programma’s graag aan elkaar met uitleg over het muziekstuk en de componist en zijn met regelmaat te gast bij Podium Witteman en Vrije Geluiden.

Zondag 24 november 2019 • 14.30 uur
Mira – kleinkunst – sing-en-songwriter
De artiestennaam van deze zangeres annex klein-kunstenares is kortweg ‘Mira’ Steevast met de vinger aan de pols van de tijdsgeest, schrijft ze haar messcherpe, heldere teksten, vaak introspectief maar nooit navelstaarderig. En ze weet dat prachtig onder Vlaamse woorden te brengen. Ooit vergeleek iemand haar met Randy Newman. Haar muziek balanceert tussen bitterzoete melancholie, ironie en ontroering. De muziek is een patchwork van stijlen: een vleug pop, een scheut cabaret, een snuif kleinkunst en een streepje jazz. Maar is Mira is vooral zichzelf.

Zondag 22 december 2019 • 14.30 uur
Beth & Flo– klassieke muziek
Jong talent, virtuoos, ‘retemuzikaal’ en flink eigenwijs. Twee pianistes, perfect op elkaar ingespeeld, die recitals geven vol humor en verrassingen. Klassieke muziek in een niet-klassiek concert, dát zijn Beth & Flo. En dat past bij hen - want verrassen doen zij graag. In ons Kunstkerkje brengen zij het programma ‘Rachtime’. Naast muziek van de Nederlandse componist Ruben Naeff, en Dvořák, Brahms, Liszt en Debussy, komen er dus zeker ook een paar kleine verrassingen op!

Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.

Mira - zondag 24 november

Beth & Flo - zondag 22 december

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties