Muziek

De Pul vult zich zondag met Turkse muziek

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

UDEN - De Udense Anıl Dural staat aanstaande zondag samen met Ulaş Temel op het podium van De Pul voor een avond vol Turkse (en ook Engelstalige)  muziek. Anıl, die nu in Eindhoven woont, komt oorspronkelijk uit Uden en staat voor het eerst solo op het podium van De Pul. De entree voor deze avond is gratis.

Door de jaren heen stond Anıl vaker in De Pul om zijn gitaarkwaliteiten te tonen met bijvoorbeeld zangeres Aylin en solo tijdens de gitaaravonden van Op Hoop  van Zegen, maar nu is het tijd voor een eigen avond. Samen met de bevriende  muzikant Ulaş vult hij zondagavond De Pul in Uden met Turkse muziek.

In De Pul kun je muziek verwachten waarin sporen verwerkt zitten van zijn liefde voor zowel Turksals Engelstalige muziek. Covers krijgen een akoestische  draai en eigen nummers zijn initieel geïnspireerd door Kaan Tangöze. Voorafgaand aan de show van Anıl mag Ulaş de avond aftrappen. Ulaş is geboren en getogen in Tiel, maar woont als ‘import-Brabander’ sinds 2013 in  Eindhoven. Ulaş begint op de (Turkse) saz aan zijn muzikale reis en pas op  latere leeftijd maakt hij zich ook de gitaar eigen. Sindsdien speelt hij een breed repertoire en raakt geïnspireerd van Turkse volksmuzikanten en troubadours. Van Neşet Ertaş tot Stevie Wonder en van Turks Psychedelic tot aan John  Coltrane. In zijn eigen werk blijven de Turkse melodieën en motiefjes duidelijk  herkenbaar.

De deuren van De Pul gaan om 19.30 uur open en om 20 uur start Ulaş met  spelen. De entree is gratis en een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest is niet nodig om binnen te komen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties