Velp

Vijf weken op rij in Kunstkerkje Velp

Cursus over muziekgeschiedenis Spaanse componisten

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Terra behandelt in deze cursus aspecten van de Spaanse muziek door de eeuwen heen. Het accent ligt daarbij op het folkloristische karakter ervan. Er wordt de nodige aandacht aan de rijke liedkunst. Uiteraard ontbreken de luit en de gitaar niet.
De muziek van Manuel de Falla, Granados en Albeniz, de belangrijkste vertegenwoordigers van de nationale stroming eind 19e eeuw, komt aan de orde. De Spaanse muziek van de twintigste eeuw blijkt ook uiterst toegankelijk, juist doordat zij veelal teruggrijpt op eeuwenoude motieven. De kosten bedragen 50 euro. Opgave vooraf wenselijk. Dit kan via www.kunstinhetkerkje.nl of met een mailtje naar info@kunstinhetkerkje.nl

Cellist Eelco Haak
Op zondag 26 maart geeft cellist Eelco Haak om 14.30 uur een concert in het Kunstkerkje met daarin ook veel aandacht voor Spaanse componisten. Haak woont en werkt al meer dan twintig jaar in Salamanca in Spanje en geeft les op een conservatorium aldaar. Het optreden past uitstekend in de cursus.

Kijk voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje op www.kunstinhetkerkje.nl.

 

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties