Muziek

Virtuose Gipsy Swing band

Concert Joscho Stephan Trio in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Het Joscho Stephan Trio uit Duitsland treedt zondag 24 maart op in het Kunstkerkje Velp. Het programma begint om 14.30 uur. Een middag heerlijke luistermuziek, waarbij het moeilijk stilzitten wordt. Een buitenkansje voor de echte liefhebber van deze muziek. Kaarten voor het concert à 16 euro zijn te reserveren tot zaterdag 23 maart 23.59 uur via www.kunstinhetkerkje.nl. 

De roots van bandleider Joscho Stephan liggen in de muziek van de Gipsy Swing, de stijl van de legendarische jazzgitarist Django Reinhardt uit de jaren dertig. Joscho heeft zich deze muziek niet alleen eigen gemaakt, maar er een eigen interpretatie aan gegeven en speelt dit genre nu op het hoogste niveau wereldwijd. En hij is nog steeds actief bezig met het verleggen van zijn grenzen. Hij creëert een nieuwe toekomst voor de Gipsy Swing.

Jazz
Grote jazzmuzikanten zoals Paquito de Rivera, James Carter, Charlie Mariano of Grady Tate prezen vol enthousiasme de zeer getalenteerde optredens met hem. In Australië heeft hij getoerd met topgitaristen als Martin Taylor en Tommy Emmanuel en in Europa trad hij op met zijn eigen bands (Trio en Quintet) op tal van spraakmakende festivals (onder andere in Slovenië, Italië, Frankrijk, Polen en Engeland). Zijn concerten in Amerika, in het Lincoln Center in New York en een optreden in Nashville, werden eveneens spraakmakend, net als zijn optredens in de New Yorker jazz-scene Birdland. In Nederland speelde hij diverse malen samen met verschillende leden van het Rosenberg Trio afzonderlijk, maar ook met het gehele trio.

Over de hele linie heeft de pers alleen maar goede dingen te zeggen over Joscho Stephan en zijn bands. Zijn cd-debuut Swinging Strings werd cd van de maand voor het Amerikaanse tijdschrift Guitar Player. Volgens Acoustic Guitar Magazine staat hij garant voor een mooie en lange toekomst van de Gipsy music. Voor meer informatie over het concert- en expositieprogramma van stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties