Muziek

Bospop 2019: 5 tips van de redactie

Door De redactie van Arenalokaal.nl

WEERT - Op Bospop mag je elk jaar wel een paar superhelden uit de popgeschiedenis verwachten. Dit jaar zijn ze amper te tellen, het festival pakt uit. Wie komen er deze zomer naar Weert? En welke artiesten moet je zeker bekijken?

Sting bij zijn vorige bezoek aan Bospop in 2006.

Richard Ashcroft
Richard Ashcroft scoorde in de nineties enorme hits met de dromerige, soms psychedelische Britpop van The Verve. Langspeler Urban Hymns geldt als een van de klassiekers van het decennium. Vrij recent maakte de Brit nog twee sterke soloalbums met lekker catchy popsongs. In Weert verwachten we het beste van beide werelden. Wie twee jaar geleden op Pinkpop 2018 was, weet dat Ashcrofts begeesterde optreden het hoogtepunt van het festival werd.
Vrijdag 12 juli, mainstage 20.30 uur

The Magpie Salute
Ben je fan van de southern rock van The Black Crowes, dan is er op 13 en 14 juli geen andere plek dan Bospop. Hier gaan de Crowes-broers Chris en Rich Robinson namelijk beiden optreden. Zij het ieder met hun eigen band en niet op dezelfde dag. Want de twee hebben onmin over hun oude groep, die in 2015 voor het laatste kraaide. Rich was twee jaar geleden al in Weert met The Magpie Salute, dat met tien man maar net op het podium paste. Chris komt een dag later voor het eerst naar Bospop met zijn relaxte kampvuurcombo dat luistert naar de intrigerende naam Brotherhood.
Zaterdag 13 juli, tentstage 19.45 uur

The Specials
In Engeland vinden sommige popjournalisten dat hét album van 2019 tot dusverre is gemaakt door The Specials. De skagroep uit Coventry heeft zijn nieuwste langspeler Encore niet alleen gevuld met killertracks, het is ook een messcherp commentaar op de brexit en de betreurenswaardige staat van Groot-Brittannië. "The lunatics have taken over the asylum", zingen ze. Een band met een speciale boodschap dus, die ongetwijfeld ook zijn oude 2 Tone-hits speelt.
Zondag 14 juli, mainstage 18.45 uur

Nile Rodgers & Chic
"Disco really made it, it's empty and I hate it", zong de Haagse band Gruppo Sportivo eind jaren zeventig. Uit het nummer sprak een soort vrees dat het over was met de rock & roll. Zover kwam het niet, en het destijds vermaledijde discogenre is tegenwoordig eerder hip dan gehaat. Gangmaker van de dansvloerrevolutie destijds was discoarchitect Nile Rodgers, die nu bezig is met een ereronde langs rockpodia. Rodgers heeft overigens niet de enige discoshow op Bospop. Meteen erachteraan komt Al McKays Earth Wind & Fire Experience. McKay was gitarist van Ike & Tina Turner en – je raadt het al – Earth, Wind & Fire.
Zondag 14 juli, mainstage 20.45 uur

Sting
Pinkpop had o zo graag The Police willen hebben op zijn 50ste editie dit jaar. Maar daar was geen sprake van, want de Bezige Bij reist momenteel de wereld rond met een eigen show die My Songs heet. Aangezien hij ook tekende voor het leeuwendeel van het The Police-repertoire, mag je boeiende hits uit de hele carrière van de Brit verwachten. Volgend jaar is Sting trouwens een tijdlang An Englishman in Las Vegas. Want na onder meer Elvis, Elton, Celine, Mariah en Britney is hij in 2020 de volgende diva in de glitterstad. Maar wij gokken toch liever op een kaartje voor Weert!
Zondag 14 juli, mainstage 23.00 uur

Dit is maar een greep uit het programma. In Weert zie je ook nog Snow Patrol, John Fogerty, Daryl Hall & John Oates, Joe Jackson, Level 42, Living Colour, Skunk Anansie, Flogging Molly, Kovacs, Rowwen Hèze, James Morrison en meer.
Bospop 2019 vindt plaats op vrijdag 12, zaterdag 13 en zondag 14 juli op het evenemententerrein aan de A2. Dagtickets kosten 69 euro (dagkassa 79 euro), Voor een heel weekend betaal je 165 euro, voor zaterdag en zondag samen 120 euro. Kamperen kan voor 25 euro. Je betaalt ook altijd 3 euro bespreekkosten.

Hele programma: www.bospop.nl/programma. 

(Tekst: Ton Hermans, foto's: Sergio Boutkan en Ton Hermans)

The Specials.

Rich Robinson, The Magpie Salute, Bospop 2017.

Richard Ashcroft in 2008.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties