Muziek

Met onder anderen Jan Smit, Gerard Joling, Jannes, Ronnie Ruysdael en Snollebollekes

Al bijna 70 procent kaarten Mega Piraten Festijn Nijmegen verkocht

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

NIJMEGEN – Bijna 70 procent van de kaarten voor het Mega Piraten Festijn, dat op zaterdag 24 maart plaatsvindt in het Goffertpark in Nijmegen, is verkocht. “Het gaat harder dan de vorige keer”, stelt medeorganisator Leon Lukassen van Lukassen Produkties uit Nijmegen. “We merken dat het nu ook echt begint te leven. Carnaval is achter de rug. Natuurlijk werkt het koude weer qua beleving niet echt mee, maar mocht het nodig zijn dan zorgen we voor een verwarmde tent.”

Jan Smit.

Leon is dik tevreden over de voorverkoopaantallen. “De reacties op de vorige editie waren heel goed. Alleen zaten we toen tegelijk met het Halfvasten. De erkende feestvierders zitten vaak bij een carnavalsvereniging en die hadden dus al wat anders. Daarom zijn we dit jaar wat later gaan zitten. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, zo merken we aan de voorverkoop.”

Natuurlijk zijn vele toppers uit de Nederlandstalige muziekwereld van de partij. Van Jan Smit tot Gerard Joling, van Ronnie Ruysdael tot Snollebollekes, van Jannes tot Sieneke. De presentatie is in handen van Willie Oosterhuis.
Het wordt het vijftiende seizoen voor het Mega Piraten Festijn. De festivalkaravaan heeft elk jaar meerdere haltes in Nederland. “Via de mail en Facebook kregen we zo’n twee jaar geleden verschillende verzoeken binnen om naar Nijmegen te komen”, vertelt Eddie Mensink, de organisator van het MPF. “Het hielp natuurlijk dat Lukassen Produkties, één van de partijen binnen het MPF, ook gevestigd is in Nijmegen. Dat was dus snel geregeld. En in het Goffertpark nog wel, daar waar alle groten der aarde hebben gestaan. En het pakte gelukkig goed uit! We staan overal voor open. Als er iemand zich bij ons meldt met een locatie, daarvoor hebben we wel minimaal vier hectare grond en een vrije dag op de agenda nodig, dan gaan we altijd even op onderzoek uit. Zo is het dus ook met Nijmegen begonnen.”

Programma
Jan Smit, Gerard Joling, Stef Ekkel, René Karst, Ronnie Ruysdael, Vinzzent, De Alpenzusjes, Corry Konings, John West, Lange Frans, Jannes, Ancora, Belinda Kinnaer, Otto Lagerfett, Snollebollekes, Jeffrey Heesen, Sieneke, Django Wagner, Peter Beense, Koos Alberts, Lesley Williams, Helemaal Hollands en Knipping & Knipping.

Voorverkoop
Kaarten à 25 euro, exclusief reserveringskosten, zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Cafetaria de Vink in Ooij; Café Anneke in Wijchen; Foto Plus Bruna Teunissen in Nijmegen en bij alle vestigingen van Primera. Daarnaast kunt u ook kaarten reserveren via www.megapiratenfestijn.nl

Het terrein is geopend vanaf 18 uur. Het officiële programma duurt van 18.30 tot 24 uur. Zie verder www.megapiratenfestijn.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties