Muziek

25-jarig koor Muzimare geeft jubileumconcerten

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Dit jaar bestaat Kamerkoor Muzimare 25 jaar. Dat wordt het hele jaar gevierd met een serie concerten. Op zaterdag 7 april om 20 uur zingt het koor in de Protestantse Kerk in Grave. Voor het eerst is Muzimare ook te beluisteren in de Abdij van Berne op zondag 8 april om 15 uur.

De instrumentale begeleiding is in handen van organist Rein Boeijen. Het geheel staat onder leiding van Sophia Brink. De entree voor de concerten en het tekstboekje zijn gratis. Een bijdrage in de gemaakte kosten wordt zeer op prijs gesteld. Voor het concert in de Abdij van Berne moet u zich aanmelden via berne-anders@abdijvanberne.nl. Alleen dan bent u verzekerd van een zitplaats.

Concerten met een verhaal
In haar 25-jarig bestaan is Kamerkoor Muzimare uitgegroeid tot een in alle opzichten mooi uitgebalanceerd koor van 25 geoefende amateurzangers. Het omvangrijke repertoire omvat zowel profane als religieuze muziek uit uiteenlopende stijlperiodes en landen die vaak op verrassende wijze met elkaar gecombineerd wordt. Door de jaren heen is daarnaast een specialisatie in Engelse en hedendaagse koormuziek ontstaan en is het koor er trots op dat het regelmatig muziek zingt die nog weinig bekend is bij de luisteraars.
Mede dankzij grote inzet van de zangers kan steeds meer aandacht besteed worden aan de muziek en tekst achter de noten. Zo heeft het koor door de jaren heen een bijzondere en intense uitvoeringswijze weten te bereiken, waarmee het een nog steeds groeiend publiek op steeds meer locaties iedere keer weer aangenaam verrast. Een concert van Kamerkoor Muzimare neemt de luisteraar immers mee op reis en Muzimare staat garant voor een “concert met een verhaal”. Een uitgebreid programmaboekje met daarin alle teksten, inclusief speciaal voor ons geschreven vertalingen, is uw 'reisgids'.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties