Kunst & Cultuur

Kunstwedstrijd Het Oog van Oss

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

OSS - Voor de zevende keer organiseert de Stichting Kunst en Cultuur K26 de kunstwedstrijd het ‘Oog van Oss’. K26 nodigt beginnend kunstenaars uit gemeente Oss en omstreken uit deel te nemen aan deze inmiddels bekende en succesvolle kunstwedstrijd. Bij het ‘Oog van Oss’ zijn alle kunstdisciplines toegestaan: schilderen, beeldhouwen, fotografie, keramiek, glaskunst, textiele vormen enzovoorts.

De wedstrijd heeft geen thema. Iedereen mag zelf zijn of haar fantasie gebruiken. K26 exposeert de gekozen kunstwerken in K26, Kruisstraat 26 Oss, van 27 mei tot en met 4 juli. Inmiddels zijn er al ruim dertig aanmeldingen binnen. Beginnende kunstenaars kunnen zich nog tot 9 mei 2021 aanmelden via wanda.janota@gmail.com

De jury
Een team van drie professionals beoordeelt de werken. Deze jury bestaat uit: Giny Teunissen, docent Kunst en beeldende vormgeving en Kunst algemeen aan Rodenborch-college in Rosmalen, Oscar Schrover, voorzitter STOK Den Bosch en Herman Tibosch, algemeen directeur van het Museum Jan Cunen. Ook Iedere bezoeker van de expositie kan tot 3 juli een stem uitbrengen op het kunstwerk van zijn of haar voorkeur. Op 4 juli, de laatste dag van de expositie, wordt om 16 uur de winnaar van de publieksprijs bekendgemaakt.

Trofee ‘Oog van Oss’
De eerste prijs is de trofee ‘Oog van Oss’. Die wordt uitgereikt tijdens de officiële opening op zondag 30 mei om 15 uur. Deze trofee is een kunstwerk van Wim Lemmens, een van de leden van K26. Daarnaast zijn er twee aanmoedigingsprijzen.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties