Lezingen

‘Heemkundekring Schaijk – Reek’ en het ‘Boekenfonds van de Heemkundekring’ doen weer mee aan de Rabo Club Support Actie

Door Frank van Dorst van Heemkundekring Schaijk-Reek

Vanaf volgende week, 4 oktober, kunnen leden van de Rabobank Oss - Bernheze weer hun (digitale) stem uitbrengen op hun favoriete club, vereniging of stichting om daarmee goede doelen in de regio te ondersteunen.

'Heemkundekring Schaijk – Reek’ en het ‘Boekenfonds van de Heemkundekring’ doen allebei weer mee en zien uw stem graag tegemoet. De heemkundevereniging gebruikt de extra financiële middelen voor een nieuw project. Een daarvan is het omzetten van interviews met bekende Reekenaren en Schaijkenaren, die 'in de vorige eeuw' opgenomen zijn met oude cassettebandjes, naar hedendaagse digitaale audiofragmenten. Daarmee blijft de inhoud van die oude gesprekken bewaard en kunnen ze worden teruggeluisterd. Wat speelde er in de jaren ’80? Wat hield de inwoners bezig?
Verder willen we het extra geld gebruiken voor het digitaliseren van 8 mm filmpjes die indertijd door dokter Langendijk zijn gemaakt.

Het boekenfonds van de heemkundekring gebruikt de bijdrage voor het mede-financieren van de nieuwe Sprokkeling, nummer 37. Het is weer een mooie uitgave geworden met interessante artikelen over Schaijkse en Reeks ondernemers, zoals Herman Oliemeulen of Trees en Rien van de Geijn.

Voor meer informatie over de Heemkundekring: kijk op onze site: www.heemkundeschaijkreek.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties