Grave

Julia: musical-speelfilm met muziek van Gravenaar Quirijn van den Berk

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Wat nou als het leven een musical was? Op die vraag zoekt meester Koen in de nieuwe Nederlandse speelfilm Julia een antwoord. Tijdens zijn zoektocht valt hij als een blok voor Julia, zijn nieuw buurvrouw. Koen is ten einde raad maar gelukkig staan zijn vrienden en kinderen uit de klas hem bij. Een film voor jong en oud vol humor, romantiek en heerlijke muziek van de Graafse componist Quirijn van den Berk.

De Nijmeegse filmmaker Frits Tutuarima (24) begon vier jaar geleden met het idee van een (low-budget) musicalfilm. Inmiddels is het team uitgegroeid tot 15 crewleden en een cast van 30 personen in de leeftijd van 9 tot 30 jaar. Samen werken ze toe naar een prachtige speelfilm. “Mijn eigen ‘kindje’ Julia vorm zien krijgen en heel veel enthousiaste reacties mogen ontvangen, is een droom die uitkomt. Samen maken wij Julia tot een succes”, vertelt Frits.

Quirijn van den Berk
Schrijver en componist Quirijn van den Berk (43) uit Grave is ook enthousiast over Julia: “Verfrissend, de combi die het enthousiaste team achter Julia zoekt tussen te gekke beelden, en een keur aan musicalfacetten. Dat dan ook nog doorspekken met een tikkeltje levenswijsheid betekent: succes verzekerd! Ik ben er trots op dat mijn muziek er straks ook één van de bouwstenen van mag zijn.’’

Met meer dan 25 jaar ervaring voor en achter de schermen van de meest uiteenlopende theatervoorstellingen, weet Quirijn als geen ander dat musicalnummers essentieel zijn voor deze film. Naast zijn succesvolle eigen geschreven producties als ‘Max de Musical’ en ‘Juffrouw Madelief’ is Quirijn het hart van theatergezelschap Uit de Qunst. Met deze groep schreef hij verschillende theaterproducties als ‘Allemachtig’, ‘Ik app je lief’ en in 2018 staan ze op de planken met ‘vanzELFsprekend’

Crowdfunding
Om de productie tot een succes te brengen is er financiële steun nodig. Daarvoor heeft het team van Julia een crowdfundingpagina opgestart. Frits: “Er komt veel bij kijken als je een film maakt, en zeker een musical-film, hier hebben wij budget voor nodig. Denk bijvoorbeeld aan de huur van locaties, reiskostenvergoeding, apparatuur, make-up en kleding. Het is en blijft een low-budget film maar met donaties kunnen wij deze film tot een hoger niveau tillen." ‘‘En er zijn te gekke tegenprestaties’’, vult regieassistent en choreografe Marjolein van Haren (25) aan.

Het project steunen kan door te doneren via www.voordekunst.nl/projecten/6843-julia of bekijk de website www.juliadefilm.nl.

 

Quirijn van den Berk.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties