Exposities

Veel oude foto’s en bidprentjes op de vernieuwde website van Heemkundekring Schaijk-Reek

Door Frank van Dorst van Heemkundekring Schaijk-Reek

Heemkundekring Schaijk-Reek heeft zijn website opgefrist. Die site bevat veel informatie over de geschiedenis van Schaijk en Reek. En sinds kort zijn daar ook 1300 foto’s en 1000 bidprentjes te vinden. De komende tijd wordt er nog hard gewerkt aan het ontsluiten van oude publicaties en informatiebronnen. Hiermee kunnen niet alleen de leden van de Heemkundekring Schaijk-Reek, maar alle inwoners, oud-inwoners van Schaijk en Reek, maar ook anderen veel vinden over de lokale geschiedenis.

Heemkundekring Schaijk-Reek
Heemkundekring Schaijk-Reek is een actieve vereniging met circa 200 leden. De Komme in Schaijk is een vast onderkomen waar veel lezingen en tentoonstellingen worden georganiseerd. Het jaarprogramma bestaat uit circa 4 à 5 lezingen, fietstochten, historisch café en exposities. Die exposities zijn vaak bij andere gelegenheden, zoals de viering van de bevrijding of andere evenementen. Daarnaast heeft de Heemkundekring een bibliotheek met veel boeken over de geschiedenis van Schaijk en Reek en omgeving. Eigen boeken, uitgegeven door een eigen stichting, of boeken van anderen. En sinds kort dus ook twee digitale databanken met foto’s en bidprentjes.

Foto’s en bidprentjes
Via de site www.heemkundeschaijkreek.nl zijn de twee nieuwe bestanden met veel foto’s en bidprentjes te raadplegen. Er staan er nu zo’n 1300 foto’s op, maar dat kan de komende jaren nog groeien naar zeker 3000 foto’s. Oude foto’s zijn gescand en beschreven. Wie staat er op, waar is de foto genomen, datum, zo exact mogelijk geprobeerd te achterhalen , kortom: het bezoeken waard.
Ben je bezig met je familiegeschiedenis (genealogie), dan kunnen bidprentjes een waardevolle bron zijn van informatie. ‘Neus’ er eens in, is het advies van de vele vrijwilligers die het allemaal op een rijtje hebben gezet.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties