Exposities

Land'Arte exposeert bij Landerd TV

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

LANDERD - De reeks exposities van kunstgroep Land’Arte op de lokale televisie wordt zeer goed ontvangen door het publiek. Ook in de maand februari komen er weer vier kunstenaars in beeld op Landerd TV. Vanaf 3 februari zijn dat José Govers en Gert van Boxtel (foto).

José Govers uit Reek heeft al de nodige bekendheid verworven in de regio met haar schilderijen. Ze studeerde jarenlang aan de kunstacademie in Arendonck in België en exposeerde op tal van plekken in Brabant en daarbuiten. Jose geeft ook enthousiast les aan een groep amateurschilders.

Gert van Boxtel uit Schaijk is dichter. Hij sluit iedere uitzending af met een gedicht, maar staat in de aflevering van 3 februari vol in de schijnwerpers met zijn verhalende gedichten. Vaak over ‘vruger’, toen hij nog een kind was. Altijd in het dialect. Maar ook recente gebeurtenissen weet hij treffend eenvoudig in een gedichtregel te duiden.

Corry Reijs en Els Thijssen
Op 17 februari zijn Corry Reijs en Els Thijssen aan de beurt. De Schaijkse Corry Reijs nam lange tijd les bij bovengenoemde José Govers. Inmiddels kan ze prima uit de voeten met doek en verf en produceert ze prachtige kleurrijke schilderijen. Corry was al vaak van de partij bij de exposities van Land’Arte.

Els Thijssen is een nieuwkomer. Ze woont in Zeeland en werkt met wol die ze vervilt en verwerkt tot de meest fantastische kunstvoorwerpen. Naast haar eigen collectie maakte ze speciaal voor de Land’Arte-tentoonstelling een serie sieraden en grote fantasievogels, samen met keramiste Willie Roks. 'Hard en Zacht' is de insteek van dit project. De harde keramiek en de zachte wol gevangen in één kunstobject, dat is het idee. Ook onderzochten de dames, die ook buurvrouwen zijn, of het mogelijk was om twee precies hetzelfde ogende schalen te maken; een van klei en een van wol. De bescheiden Els schuwt de camera en dus doet Willie het woord voor haar.

De exposities zijn te zien bij Landerd TV op woensdagen om 18, 20 en 22 uur en van donderdag tot en met zondag op elk even uur tussen 10 en 22 uur. Gemiste uitzendingen terugkijken kan via YouTube.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties