Velp

2 tot en met 17 februari - zaterdagen en zondagen van 11 tot 17 uur

Kunstexpositie Mieke Koenen en Ruud Harmsen in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

VELP - Mieke Koenen en Ruud Harmsen exposeren vanaf 2 februari in het Kunstkerkje in Velp. Beiden hebben hun atelier in de Krayenhoffkazerne in Nijmegen. Waar Koenen in haar schilderijen het menselijk naakt als onderwerp heeft, houdt Harmsen van het ambachtelijke werk. Een interessante dubbelexpositie waarbij kunst en ambacht samen gaan. De expositie is gratis toegankelijk en open op zaterdagen en zondagen van 2 tot en met 17 februari, van 11 tot 17 uur. Het Kunstkerkje vind je aan de Pastoor Loefsweg in Velp.

Mensen zoals jij en ik
Mieke Koenen schildert blote mensen. Dat doet ze haar hele kunstenaarsleven al en dat zal ze blijven doen. Alles wat ze te zeggen heeft kan ze erin kwijt. Het klassiekste van de klassieke schilderkunstige onderwerpen: menselijk naakt. Maar Koenen is niet op zoek naar ideaalbeelden, het gaat haar om de gewone mensen, mensen zoals wij allen. Misschien juist daarom zijn haar schilderijen niet altijd makkelijk om te zien: we herkennen misschien te veel waar we niet blij mee zijn. Mieke geeft ons bloot. Natuurlijk is precies dat ook de kracht van haar werk. Het is verrassend hoeveel zij weet te vertellen met niets anders dan ons blootje. We staan er soms wat ongemakkelijk bij, maar meestal toch trots en zelfbewust ondanks dat er wel eens wat lubbert en hangt. Daarmee laat Koenen een mensbeeld zien dat een verademing is vergeleken bij al die strakke billen en borsten waarmee de reclame industrie ons bombardeert.

Ambachtelijk werk
Ruud Harmsen houdt ervan om ambachtelijk te werken. Hij streeft ernaar zijn werk, olieverfschilderijen, linosnedes en houten tafeltjes, een goede vorm, compositie en een mooi kleurgebruik te geven. Voor zijn schilderijen kan het uitgangspunt heel divers zijn: nu eens zijn het herinneringen aan een vakantie in het mediterranegebied, dan weer hedendaagse waarnemingen. Maar ook beelden uit de kunstgeschiedenis, de archeologie, de fantasie en de literatuur. Daarbij staan de voorstellingen vol met figuren. Opzet is om een beeldend verhaal te vertellen. Het thema waar alles onder te vangen is heet ‘het verlangen’, een verlangen naar eenheid, harmonie, evenwicht en schoonheid.

Meer informatie over onze exposities en concerten vind u op www.kunstinhetkerkje.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties