Exposities

Nieuwe tentoonstelling op het kunstenaarsplein

Joan en Kitty Roordink exposeren in Catharinahof Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Op verzoek van gérant Jos Somers wordt er de komende maanden in Catharinahof aandacht gegeven aan de kunstuitingen van de tweelingzussen Joan en Kitty Roordink uit Grave. (foto: grave_brabant)

Joan (links) en Kitty Roordink.

De zussen hebben eigenlijk nog nooit samen geëxposeerd, dus het was nu op zeventigjarige leeftijd de hoogste tijd om een twintigtal prachtige teken- en schilderwerken in een gezamenlijke tentoonstelling te verwerken. Het resultaat mag er zijn. Iedereen is van harte welkom om op de tweede verdieping van Catharinahof deze mooie expositie te komen bekijken. De werken zijn tevens te verwerven. Verkoopinformatie is verkrijgbaar via 06-55567100.

Kitty Roordink
Kitty Roordink ging na de middelbare school van 1970 tot en met 1974 naar de Academie voor Beeldende Kunsten. Zij was daarna vele jaren werkzaam in de illustratieve sector. Jarenlang heeft zij geboorte-, huwelijks-, en rouwkaarten ontworpen. Tevens tekende zij voor de firma’s Faber-Castell en O'Harris voor promotiedoeleinden. Technieken zoals olieverf en airbrush werden ter hand genomen, maar altijd keerde zij terug naar de pastelpotloden en grafietpotloden. "Dat is mijn eerste grote liefde."
Ook geeft Kitty al 32 jaar les aan negen enthousiaste hobbykunstenaars. Dit doet zij in het jeu de boules-gebouw in Grave. Voor meer informatie: Kitty Roordink, 0486-474584.

Joan Roordink
Joan Roordink ging van de middelbare school naar de ‘kleuter’-kweekschool. Zij heeft eraan gedacht om Kitty te volgen naar de Academie, maar durfde de stap niet direct te zetten. Ze vond toen dat ze minder getalenteerd was. Na de kweekschool is ze gaan werken en heeft toen alsnog een jaar de avond-academie gedaan. Dit was echter moeilijk om vier avonden per week vol te houden naast haar fulltime baan. Het schilderen is wel altijd belangrijk gebleven, met een mooi oeuvre tot gevolg. "Het is vooral de geur van olieverf die zo heerlijk is, vandaar dat deze techniek mijn voorkeur heeft", vertelt Joan.

De expositie van de tweelingzussen Joan en Kitty Roordink is te zien op het 'kunstenaarsplein' op de tweede verdieping van Catharinahof, gelegen aan de Koninginnedijk 252 in Grave.

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties