Exposities

Gravenaar Jan Bosch toont foto’s in Kasteel Tongelaar

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MILL - Vanaf zaterdag 18 november exposeren drie fotografen uit de regio in Kasteel Tongelaar in Mill. Alicia van der Leest is een portretfotografe uit Oss, Jan Bosch uit Grave toont autobiografisch werk en Marga Nuijs uit Wanroij brengt sprookjesachtige natuurfoto’s mee die bijna allemaal op of rond Landgoed Tongelaar gemaakt zijn. Het is een kleine expositie, verdeeld over 3 kamers in het kasteel.

Verzopen. (foto: Jan Bosch)

De indrukwekkende foto’s van Jan Bosch uit Grave vertellen de geschiedenis van zijn leven op zwartwitte dibond-platen. Jan werkte in diverse Huizen van Bewaring in Amsterdam, in Grave en Zeeland. Een heftige gebeurtenis zou de loop van de rest van zijn leven bepalen. Een gedetineerde viel hem aan drukte hem tegen de muur en kneep zijn keel dicht. Jan voelde de dood heel dichtbij. Op het nippertje ontsnapte hij lichamelijk aan de dood, geestelijk is het altijd bij hem gebleven. Jan is zijn traumatische ervaring op twee manieren te lijf gegaan. Allereerst is hij gaan fietsen. Niet even een straatje om, maar een tocht naar Frankrijk; "Ik kreeg veel tijd om na te denken. Heb 3600 km gefietst. Op 38 campings geslapen. Veertien kilo afgevallen. Ik vond het fijn om alleen te fietsen. Alleen met mezelf. Met mijn gedachten. Ik noemde het achteraf de beleving".
De tweede manier was fotografie. Zijn kodakje heeft allang plaatsgemaakt voor een professionele uitrusting. Zijn foto's worden afgedrukt in het personeelsblad Balans van Justitie en ook bij Nederlandse fotobond ‘In Beeld’ waar Jan al meerdere jaren lid van is en ooit zilver heeft gewonnen met een van zijn foto’s.

Meer info: www.kasteeltongelaar.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties