Exposities

Maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, 14.00-16.30 uur

Gratis Kunstadvies voor amateurkunstenaars in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Op maandag 10 juni, Tweede Pinksterdag, komen verschillende interessante evenementen tezamen in Kunst in het Kerkje In Velp bij Grave (NB). Tijdens de lopende expositie van de drie kunstenaars Monique van Haasteren, Janna Blok en Jan Willem Rutgers is er, behalve Open Kerkendag, ook het bijzondere evenement Kunstadvies.

Kunstadvies is bedoeld voor amateur kunstbeoefenaars uit de omgeving en daarbuiten. Je hoeft geen ervaren schilder, beeldhouwer, of zo te zijn. Op deze middag kun je komen met je schilderwerk, keramiek, foto’s of tekeningen. Ook als je les hebt is het fijn om feedback te krijgen van iemand anders dan je eigen docent.

Theo Poel en Dagmar Baars zijn twee academie docenten en zullen de meegebrachte werken bekijken en de deelnemers van advies zijn.

Theo Poel is Beeldend kunstenaar (schilder). Hij heeft gewerkt als docent aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam en de Design Academy Eindhoven. Hij heeft les gegeven in Tekenen, presentatietechnieken en communicatie. Jarenlang begeleidde hij ook een amateurschildergroep in Rotterdam en gaf via de Willem de Kooning Academie vele jaren zaterdagcursussen voor liefhebbers.

Dagmar Baars maakt monoprints (druktechnieken) en tekeningen (ook illustraties). In haar lessen begeleidt ze niet alleen studenten die in 2D werken, maar ook binnen andere disciplines zoals fotografie. Maar haar expertise en (technische)kwaliteiten liggen deze voornamelijk op het platte vlak; dus tekenen, schilderen, prints, illustratie.

Dat wil niet zeggen dat ze binnen andere disciplines niet kan praten over beeld en concept. Dus als je een mening wilt over je keramiek, foto of beeldhouwwerk, schroom niet om met Dagmar en Theo een gesprek aan te gaan en hun mening te vragen.

Marcel Proust heeft gezegd: ‘de ware ontdekkingstocht bestaat niet uit nieuwe landschappen, maar uit het hebben van nieuwe ogen.’ Kunstadvies draagt daartoe bij. Laat weten dat je wilt komen en vermeldt het soort werk via 'contact' op deze website of exposities@kunstinhetkerkje.nl. Dit evenement is gratis.

Expositie van Monique van Haasteren, Janna Blok en Jan Willem Rutgers open van 11 – 17 uur
Open Kerkendag open van 11 – 17 uur
Kunstadvies 14-16.30 uur

Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave).
www.kunstinhetkerkje.nl
Gratis toegang

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties