Exposities

Unieke decoratieve kunstobjecten van metaal en textiel

Expositie van Meta Heemskerk in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

In de weekenden van 15 tot en met 30 september exposeert Meta Heemskerk met 'textiele kunst' in Kunst in het Kerkje van Velp bij Grave. De expositie is gratis toegankelijk en op zaterdagen en zondagen van 11 tot 17 uur geopend. Het Kunstkerkje in Velp vind je aan de Pastoor Loefsweg 1.

Meta werkt met metaal alsof het textiel is en patineert het met dezelfde technieken die zij gebruikt om textiel te kleuren en te bedrukken. Dit metaal wordt vervolgens met materialen zoals textiel, kokosvezel, hout of beton bewerkt tot unieke decoratieve kunstobjecten.
Meta houdt van de uitdaging om niet-textiele materialen op een textiele, en om textiel op een niet-textiele manier te verwerken. Zij gebruikt bijvoorbeeld hamer en spijkers in plaats van naald en draad.
Het werk ontwikkelt zich vaak op een intuïtieve manier, maar ook kan een bepaald thema het uitgangspunt zijn. Hiervoor wordt een onderwerp uitgediept en ontwikkeld, waarbij het tenslotte omgezet wordt in een persoonlijke interpretatie. De titel van Meta’s werk verwijst gewoonlijk naar het oorspronkelijke idee erachter.

Voor meer info over concerten en exposities van Kunst in het Kerkje, kijk op:
www.kunstinhetkerkje.nl

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties