Exposities

Hoeden en fotografie

Expositie van Jacobine Bekkers en Carel Retera in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Twee verschillende kunstdisciplines exposeren van 27 april t/m 12 mei 2019 samen in het Kunstkerkje in Velp bij Grave. We gaan kijken naar hoeden die niet behoeden en foto’s die inspireren om meer aandachtig naar de wereld om hen heen te kijken. Wat hen verbindt is hun manier van kijken en laten zien. Wat zij maken gaat verder dan het vanzelfsprekende.

‘Mooi van Jacobine’
De fascinatie voor kleur en de natuur is de onuitputtelijke bron van inspiratie voor de objecten van Jacobine Bekkers. Objecten die op het hoofd passen en daar voor bedoeld zijn.
Het zijn eigenlijk niet echt hoeden, ze behoeden niet maar zijn een extreem accent op het hoofd van de drager die als het ware zichzelf binnen de omgeving verheft.
Ze mogen ook een prachtig object zijn voor in een museum al zijn ze echt allemaal draagbaar. Soms worden ‘hoeden’ met een speciaal doel gemaakt, zoals voor de opening van theater Het Speelhuis in Helmond. In een zoektocht naar kleur en vorm zijn speciaal twee hoeden gemaakt die bij de sfeer en stijl van dat theater passen.

Carel Retera, fotografie
Vaak is zijn werk geregisseerd en gearrangeerd in de studio, maar ook beelden die bij toeval ontstaan of vanuit aandacht voor het bijzondere in gewone situaties. Het werk van Retera varieert dan ook van abstract, portret, model of naakt tot bijvoorbeeld landschap.
Retera probeert te kijken voorbij het voor de hand liggende voorbij het vanzelfsprekende. Nauwkeurige observatie en betrekken van het onderwerp is zijn proces. De uitdaging is om verder te kijken dan de afleiding van wat in eerste instantie opvalt en om het unieke zelf te vangen. Zijn doel is om diegenen die zijn werk zien te inspireren om meer aandachtig naar de wereld om hen heen te kijken, om schoonheid op ongewone plaatsen, in het eenvoudige en in ieder persoon te ontdekken. Maar misschien nog wel het meeste in zichzelf.

Zaterdagen en zondagen van 27 april tot en met 12 mei 2019 van 11-17 uur. Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp bij Grave. Gratis toegang. Meer info: www.kunstinhetkerkje.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties