Exposities

Grafiek, tekeningen, sieraden en beelden

Expositie Monique van Haasteren, Janna Blok en Jan Willem Rutgers in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Velp – Van 25 mei tot en met 10 juni 2019 exposeren Monique van Haasteren Janna Blok en Jan Willem Rutgers in het Kunstkerkje in Velp. Op deze zaterdagen en zondagen is de expositie gratis toegankelijk van 11.00 tot 17.00 uur. Op deze gevarieerde expositie zijn tekeningen, grafiek, glaskunst, sieraden en beelden te zien. De kunstenaars komen uit de omgeving, behalve Janna Blok die nu in de Verenigde Staten verblijft.

werk van Monique van Haasteren te zien op de expositie in het Kunstkerkje in Velp bij Grave

Monique van Haasteren
Monique van Haasteren (Leiden, 1965) is beeldend kunstenaar en docent. Ze studeerde in 1990 Cum Laude af aan de Willem de Kooning Academie in tekenen en grafiek. Ze specialiseerde zich in kleuretsen op groot formaat aan the National College of Art & Design in Dublin. Haar 1e Graads lesbevoegdheid heeft ze behaald in Arnhem bij ArtEZ.
Monique tekent en etst al vanaf jonge leeftijd. Ze heeft veel geëxposeerd, onder andere in Finland, Engeland, Ierland en Amerika. Sinds 1992 werkt ze als docent, o.a. aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam en De Lindenberg Nijmegen, en als gastdocent op de St Joost Academie in Breda. Sinds 2014 geeft ze op haar atelier aan huis in Overasselt workshops en cursussen grafische technieken.
Tijdens deze expositie laat ze een (klein) overzicht zien van 30 jaar werk, periode 1989-2019; een selectie van tekeningen, schetsen, etsen en schilderijen. www.moniquegrafiek.nl

Janna Blok
Janna Blok is geboren in 1948 in Den Haag. In 1970 startte zij haar kunstvakopleiding en opende zij in 1980 haar pottenbakkerij in Nijmegen.
Sinds 1981 heeft zij gewerkt als keramiek docent bij diverse kunstopleidingen waaronder de Lindenberg in Nijmegen. In 1994 verhuisde zij tijdelijk naar de Verenigde Staten. Daar verdiepte zij zich verder in keramiek en glas. In een college in Arizona werkte ze als docent. Op dit moment werkt Janna Blok zowel in haar glasstudio in de VS alsmede in haar atelier in Nederland. Zij geeft regelmatig keramiek en glasworkshops in de VS.
De laatste tentoonstellingen waren in de zomer van 2018 in galerie de Booghgaard in Callantsoog en Gaia en Oeranus in Overasselt.
De sieraden zijn gemaakt van dichroic fused glas door diverse lagen glas, wat bewerkt is met metaal oxiden te stapelen, deze dan te stoken in een glasoven voor 24 uur en daarna te bewerken en vervolgens voor een polijst stook nogmaals 10 uur in de glasoven te stoken.

Jan Willem Rutgers
De fascinatie van Jan Willem Rutgers voor beeldhouwen begon meer dan 30 jaar geleden (naast zijn toenmalige werk in de GGZ, hij is nu 71).
Steen is het gebeente van de aarde en Rutgers voelt het als een voorrecht om daarmee te werken. Hij werkt meestal in hardere steensoorten (met speciale gereedschappen).
Zijn beelden raken aan een grotere betekenis en/of vloeien voort uit de vorm van de ruwe steen. Dat levert zowel figuratief als abstract werk op.
Zo lang als Rutgers dit doet is hij ook lid van het beeldhouwerscollectief ‘Groep 85’. Het collectief heeft een atelier in Nijmegen en is bezig met een landschaps-project in het buitenland. Zij exposeren ook regelmatig.

Het kerkje is open van 25 mei tot en met 10 juni van 11 tot 17 uur. Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp bij Grave. Op 2de Pinksterdag 10 juni is er van 14.00 tot 16.30 uur voor amateurbeoefenaars van kunst mogelijk om van twee docenten kunstadvies in te winnen.

Gratis toegang.
Meer info: www.kunstinhetkerkje.nl

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties