Exposities

Met de expositie HÓRIZÒN wil Eefje aangeven dat er altijd nieuwe wegen van inspiratie aan de horizon openliggen, als je maar zoekt. Kom de prachtige schilderijen bewonderen, vanaf zaterdag 4 januari.

Expositie Eefje van Twillert, Kunst in het Kerkje

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

HÓRIZÒN
Eefje van Twillert heeft vele succesvolle exposities gehad in het Caribisch Nederland, maar ook daarbuiten. In 2016 is Eefje geremigreerd naar Nederland en heeft hier, na een lange pauze, besloten haar kunst te hervatten. Onder nieuw licht en andere kleuren is het een echte zoektocht geweest naar haar Nederlandse identiteit in haar kunst. Zonder daarbij haar Caribische ‘kunst-roots’ te verliezen. Deze expositie is dan ook een afsluiting van het Caribische tijdperk; de zoektocht naar haar nieuwe identiteit en het begin van een Nederlands tijdperk in haar werk. Met deze expositie HÓRIZÒN wil Eefje aangeven dat er altijd nieuwe wegen openliggen aan de horizon. De vernissage is op 4 januari om 15.00 uur.

Kleurrijk oeuvre
Eefje is haar carrière begonnen als creatief therapeute in de psychiatrie. Na een emigratie naar Caribisch Nederland heeft Eefje zich primair gericht op haar gezin. Op 48-jarige leeftijd heeft ze besloten weer lessen te gaan volgen in onder andere schilderen, beeldhouwen, keramiek en installaties. Ze heeft cursussen gevolgd bij diverse gerenommeerde kunstenaars uit o.a. Latijns Amerika en het Caribisch gebied. Maar ook bij diversen docenten van de Rietveld Academie. Deze combinatie van levenservaring, kleurrijk oeuvre en een continue zoektocht naar nieuwe technieken heeft ertoe geleid dat Eefje een groot, maar vooral kleurrijk oeuvre heeft aan kunstwerken.

Bezoekersinformatie
Het kerkje is open op zaterdagen en zondagen van 4 tot en met 19 januari, van 11.00 -17.00 uur.
Bezoekadres: Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp, bij Grave. Gratis toegang.

Blijf op de hoogte
Wilt u niets missen en ontvangt u graag één keer per maand onze nieuwsbrief? Meld u dan aan via de website www.kunstinhetkerkje.nl 
Volg ons via Facebook, Instagram en Twitter. Daar vindt u meer informatie over de exposities, en ook onze concerten.

Wordt u graag vriend, donateur of vrijwilliger? Dat kan dat natuurlijk ook. Kijk op: www.kunstinhetkerkje.nl/kerkje/steun-ons/  of neem contact op via email info@kunstinhetkerkje.nl 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties