Exposities

Expositie Brabants Jong Talent in het Kunstkerkje in Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Vijf jonge kunstenaars en een prachtig mooie kerk, omgebouwd tot expositieruimte. Dat zijn de ingrediënten voor de nieuwe expositie “Brabants Jong Talent” in Kunst in het Kerkje in Velp bij Grave (NB). Iedere jonge deelnemende kunstenaar heeft de laatste jaren al hard aan de weg getimmerd, maar staat nog aan het begin van zijn carrière.
De expositie staat twee weekenden opgesteld: van zaterdag 23 juni tot en met zondag 1 juli. De openingstijden zijn van 11 tot 17 uur.

'We merken dat bezoekers zich graag laten verbazen door kunst en openstaan voor andere inzichten', vertelt Irene Lay van de organisatie. 'Het heeft iets spannends in zich, frisse energie, misschien kijken we nu wel naar het werk van talenten die zich de komende jaren sterk gaan ontwikkelen. Ook bijzonder aan deze expositie is dat de kunstenaars een korte presentatie geven over hun werk. De tijden voor de presentaties door de kunstenaars zijn te zijner tijd via www.brabantsjongtalent.nl. te lezen'.

Onder de geselecteerde kunstenaars bevinden zich verschillende disciplines. Mathijs Vissers toont zijn nieuwe serie van abstracte portretten, waarin hij zijn eigen overprikkelingen verbeeld. Het werk van Sarah van Rossem komt voort uit haar fascinatie voor de natuur, de nietigheid van de mens daarin fascineert haar. Anja Radakovic laat in verschillende mediums zien hoe en waarom vrijheid in de kunst voor haar zo belangrijk is. Jesse Kamphuis stelt in zijn werk de relatie tussen het abstracte en het concrete centraal. En Maarten Dillen toont zijn werken die voortkomen uit zijn zoektocht naar de balans tussen ontkenning en nieuwsgierigheid.

De expositie 'Brabants Jong Talent' vindt plaats in de weekenden van 23 en 24 juni en opvolgend 30 juni en 1 juli van 11 tot 17 uur. Op 23 juni is de officiële opening om 15.00 uur. Deze expositie vloeit voort uit het project 'Oog en oor voor jongeren', dat mede mogelijk gemaakt wordt door een financiële bijdrage van de Rabobank Land van Cuijk en Maasduinen.

Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave). Gratis toegang. www.kunstinhetkerkje.nl.
Voor informatie over de kunstenaars kun je terecht op: www.brabantsjongtalent.nl.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties