Exposities

Kunst in het Kerkje van 20 juni t/m 5 juli

Expositie Betsy Klabbers in Kunstkerkje Velp

Door Frank van Dorst van Kunst in het Kerkje

Na een periode van stilte vanwege de maatregelen rond het coronavirus start Kunst in het Kerkje weer met een expositie van Betsy Klabbers uit Overasselt. De schilderijen van haar zijn te bezichtigen van 20 juni tot en met 5 juli 2020. Het Kunstkerkje is in de weekenden open van 11.00 tot 17.00 uur.

Schilderen naar de werkelijkheid
Betsy Klabbers schildert figuratief, liefst naar de werkelijkheid en over het algemeen met een losse, impressionistische toets. Ze werkt doorgaans met olieverf, soms met aquarel of krijt. Haar onderwerpen variëren van landschap en stilleven tot model en portret. Ze heeft echter een speciale voorliefde voor stillevens van groenten.
Betsy is via keramiek en beeldhouwen bij het schilderen terecht gekomen. Het afbeelden van de driedimensionale werkelijkheid op het platte vlak vindt ze een zodanige uitdaging dat ze vervolgens een opleiding in de klassieke schilderkunst heeft gedaan. Tijdens die opleiding heeft ze de realistische schilders van rond 1900 en hun navolgers leren kennen, dat haar sterkt tot voorbeeld en inspiratie.

Bezoekersinformatie
Het Kunstkerkje is geopend op zaterdagen en zondagen van 20 juni tot en met 5 juli 2020 van 11.00 -17.00 uur. Bezoekadres: Kunst in het Kerkje, Pastoor Loefsweg 1, 5363 VE Velp (bij Grave). Gratis toegang.

Wij volgen in verband met de corona maatregelen de richtlijnen van het RIVM. Blijf thuis als u of leden van uw gezin klachten heeft van verkoudheid en volg de instructies in het kerkje op.

Volg ons via onze Website en Facebook,. Daar vindt u meer informatie over onze exposities en concerten.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties