Exposities

Expositie schilderwerken Kitty Roordink en Jeanne-Tine van Vonderen

'Als leermeester en leerling elkaar vinden'

Door Freddy Klooté

GRAVE - 'In Galerie Ruimte in beeld in Nuenen exposeert Jeanne-Tine van Vonderen 99 abstracte aquarellandschappen op papier. In samenwerking met Kitty Roordink die Bijzondere Portretten tentoonstelt'. Een bericht met een speciale achtergrond. De Graafse kunstenares Kitty Roordink geeft al decennia schilderles. In 2018 mocht ik haar voor Arena interviewen. Ze vertelde toen dat ze nog wel een paar plaatsen voor leerlingen overhad. “Dat heb ik geweten”, lacht Kitty. “Die plaatsen waren in een mum van tijd bezet."

Jeanne-Tine van Vonderen is geboren en getogen in Grave. Een creatief type dat al snel het atelier van Kitty Roordink in de Gasthuisstraat wist te vinden. Ze kreeg er les en ontwikkelde zich tot een enthousiaste kunstenares. Inmiddels woont Jeanne-Tine in Eindhoven. Jeanne-Tine: “Van een Gravenaar kreeg ik de Arena met het interview met Kitty toegestuurd. Herinneringen kwamen weer boven. Enthousiaste lessen kreeg ik. Dus heb ik weer contact met Kitty opgenomen en ben ik bij haar op de koffie geweest. En dan praat je over schilderen. En over exposities”.

Jeanne-Tine van Vonderen
“Ik ben een oud-Gravin. Heb hier na de Sprankel op de Griend gezeten en ben later met mijn moeder Tineke naar Rosmalen verhuisd. In Nijmegen heb ik Communicatiewetenschappen gestudeerd en dat is ook jaren mijn vak geweest. Omdat ik altijd nogal creatief ben geweest en dus ook les van Kitty heb gehad, wat een goede basis was, trok die kant van het leven me altijd bijzonder aan. Rond mijn 35ste vloog mijn creativiteit eruit”. Jeanne-Tine lacht: “Ik werkte als marketingmanager bij een bedrijf en zat nogal veel achter de computer. Ik voelde aan alles dat ik een andere weg moest inslaan en ging een opleiding interieurvormgeving doen. En nu heb ik al 13 jaar mijn eigen bedrijf met communicatie en interieurvormgeving”. Als ik zeg dat ik dat een hele stap vind, begint Jeanne-Tine nog harder te lachen: “Dit is nog niet alles hoor. Ik heb daarna ook nog een internationale studie voor hypnosecoach gevolgd. En ik ben al bijna 25 jaar getrouwd en heb twee prachtige dochters, Juul (22) en Guusje (20)”.

Kitty Roordink
Kitty is in Nijmegen geboren en na diverse omzwervingen in Grave terechtgekomen: “In het voortgezet onderwijs volgde ik al cursussen tekenen en schilderen. Op de Kunstacademie volgde ik de richting Mode. Na het slagen vond ik nog niet meteen mijn gedroomde weg. Ik ging in een winkel werken waar ik bij afwezigheid van veel klanten ruimschoots de tijd had om tekeningen te maken. Ik kwam al snel bij een weekblad als illustratrice te werken. Mijn creativiteit kon ik ook gebruiken in gevangenis de Raam. Aan de kortgestraften kon ik creativiteitslessen geven. Later maakte ik ook kaarten voor Hallmark. Ondertussen heb ik een aardige collectie met schilderijen opgebouwd. Vooral veel portretten”.

Tentoonstelling Kitty en Jeanne-Tine
Jeanne-Tine kreeg de kans om in haar woonplaats Nuenen te exposeren: “In een grote ruimte. Dus ook met ruimte voor Kitty. En zo zijn we samen gekomen. Echt apart vind ik het. Samen met mijn vroegere lerares. Mijn gedeelte heet “Landscapism” en Kitty exposeert “Bijzondere Portretten. Ruimte in beeld is gevestigd in Nuenen, aan de Dubbestraat 61. Open huis op zondag 16 februari van 14 tot 17 uur. Zondag 1 maart vindt de finissage plaats van 14 tot 17 uur. De toegang is gratis”. Kitty: “Het zou natuurlijk wel heel leuk zijn om op één van beide dagen een aantal mensen uit Grave te zien”.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties