Kunst & Cultuur

Zeven dagen feest op de Cuijkse Maaskade

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

CUIJK – Zaterdag 14 juli barst het VierdaagseFeest los op de Maaskade in Cuijk. Zeven dagen lang worden er activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Voorzitter Ingrid Kloosterman is trots: “Er staat weer een prachtig programma waar iedereen gratis van kan genieten.”

Het is een bijzondere editie voor het comité. Kloosterman legt uit: “Dit jaar vindt de 75ste brugslag plaats. Al 75 jaar steken de wandelaars de Maas over via de pontonbrug. In het kader van dit heugelijke feit hebben we samen met diverse partners een jubileumboek uitgebracht. Al vanuit het hele land hebben geïnteresseerden het boek gereserveerd. Gedurende het VierdaagseFeest is-ie op de kade verkrijgbaar.” 

Kinderfilm
De festiviteiten starten zaterdag met twee klassiekers: de Classics Dance Night mét DJ Jan op de kade en in de Schouwburg het Rooie Loperconcert van het Vierdaagse Orkest. “Zondagmiddag zijn we in het centrum te vinden voor de Vierdaagse Zeskamp, waarbij we niet alleen activiteiten voor de deelnemers hebben, maar ook voor de bezoekers. Het feest gaat ’s avonds door op de kade met De Grote Karaoke Show. We zijn natuurlijk razend benieuwd naar het Cuijkse zangtalent.”

Kinderen uit Cuijk en omgeving kijken al tijden reikhalzend uit naar de maandag; dan is het tijd voor de Huttenbouwmiddag op het Louis Jansenplein. “Daarnaast vertonen we om 19 uur ook een kinderfilm op de kade; dit zal Inside Out zijn. Voor de volwassenen hebben we rond 21 uur Saturday Night Fever.” Dinsdag kan er vervolgens genoten worden van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Kloosterman: “Zangeres Erica Yong maakt er met de muzikanten een swingend zomers geheel van. Stilzitten is geen optie.”

Knallend feestje
Woensdag is het op de kade tijd voor een knallend feestje. “The Recipe; een geweldige coverband met een bekende leadzanger, namelijk Joël de Tombe. En we hebben om 23 uur onze vuurwerkshow.”

Donderdag wordt de 75ste brugslag gevierd tijdens de proefsluiting. Daarnaast is het feest op de kade en in het centrum. “Natuurlijk hebben wij het Kade Concert met het Vierdaagse Orkest en vanaf 18.00 uur zijn verschillende militaire korpsen te vinden in het centrum tijdens het Pontonniersbal. Liefhebbers van muziek zijn bij ons sowieso aan het juiste adres; tijdens de Dag van Cuijk kun je hier namelijk ook van verschillende muziekkorpsen genieten. Op de kade zorgt DJ Jan voor de ambiance waar lopers al tijden naar uit kijken.”

 

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties