Gezondheid

Uitdagende en leerzame dag voor jong en oud

Zaterdag 6 oktober: Radboud Invites!

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

NIJMEGEN - Zaterdag 6 oktober gebeurt er iets unieks in Nijmegen. De Radboud universiteit bestaat 95 jaar en daarom openen de universiteit en het Radboudumc hun deuren onder de naam ‘Radboud Invites’. Tijdens deze publieksdag tonen alle opleidingen en faculteiten hun onderzoek en is er een feestelijk programma met interactieve activiteiten voor jong en oud op zes verschillende locaties op de campus van de Radboud Universiteit en het Radboudumc.

Dé kans bij uitstek om een kijkje te nemen in het gerenoveerde, toekomstbestendige en duurzame Tandheelkundegebouw, het nieuwe Grotiusgebouw of in de researchtoren van het Radboudumc met zijn laboratoria, waar je anders als bezoeker niet zomaar binnenkomt.

Op alle locaties kunnen bezoekers zelf proefjes doen, demonstraties, hoorcolleges en rondleidingen bijwonen en zo ontdekken wat er allemaal op de universiteit en het Radboudumc gebeurt aan wetenschappelijk onderzoek.
Er is keuze uit in meer dan 120 activiteiten. Ervaar bijvoorbeeld hoe het is om in een virtuele wereld rond te lopen en overwin op deze manier uw angsten. Volg een workshop creatief denken. Bekijk de sterrenhemel in het mobiel planetarium of leer DNA isoleren. Alles kan! Maar waarschijnlijk niet op één dag. Maak vooral een plan van tevoren zodat je in ieder geval kunt zien wat je wilt zien.

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Van pannenkoeken printen, boogschieten met virtual reality of een Lego-robot bedienen tot archeologische schatten opgraven en leren boren in tanden. Kom dus vooral met de hele familie naar deze feestelijke, uitdagende en leerzame dag. Op zaterdag 6 oktober van 11 tot 17 uur.

Bekijk het programma op: www.ru.nl/radboudinvites. Deelname aan deze publieksdag is kosteloos en aanmelden is niet nodig.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties