Grave

Twaalfde Avondvierdaagse Catharinahof van 28 tot en met 31 augustus

'Vier avonden lang plezier'

Door Freddy Klooté

GRAVE - Wilma van Dinther en Mieke Naber zitten bij me aan tafel in het altijd gezellige restaurant van Catharinahof. Zij waren er twaalf jaar geleden ook al bij. Samen met enkele anderen van de in totaal acht organisatoren. Mieke, vrijwilligerscoördinator: “Het begon kleinschalig op Maaszicht. Langzaam maar zeker is het uitgegroeid tot één van de grote Graafse evenementen, met wandelaars uit Grave en de kerkdorpen. Met mantelzorgers en vrijwilligers. Samen goed voor zo’n 200 deelnemers. Mensen achter de rollator, maar dat zijn er niet zo veel meer, mensen in een rolstoel of scootmobiel. Begeleid door een vrijwilliger. Soms meerdere vrijwilligers. Gewoon omdat het zo leuk is”.

De Catharinaronde. (foto: Jan Bruijns)

Wilma van Dinther werkte jarenlang op Maaszicht/Catharinahof en is nu enthousiast medeorganisator: “Elke avond wandelen we in ongeveer 20 minuten naar ons rustpunt toe. Al lang zijn dat enthousiaste en meelevende verenigingen of organisaties, die de wat oudere medemens maar al te graag verwennen. Na de verwenstop vervolgen we de route terug naar Catharinahof. En dan is het nog lang niet afgelopen. Dan gaat het feest verder met een muzikale afsluiting in het restaurant van Catharinahof”.

Wie mee wil doen kan zich opgeven bij de receptie van Catharinahof vóór 13 augustus aanstaande. Voor € 16,00 krijgt u en één begeleider vier geweldige wandelavonden met verrassingen aangeboden. Geen familie of relatie in Catharinahof? Geen probleem. Ook u kunt zich aanmelden en gezellig meelopen.
Op de avond vóór de start is er een rollatorcheck. Eventuele kleine mankementen worden verholpen en de banden worden op de juiste spanning gebracht. De Hendige Hendjes zijn ook weer van de partij.

De avond van GVV’57
Om 18.30 uur start de wandeling. Met een officieel startschot van een prominent: “Daarvoor zijn we natuurlijk al een tijdje in de weer om alles startklaar te krijgen. We zorgen dat de bewoners om 18.15 uur in het restaurant aanwezig zijn. We delen de badges uit en controleren de deelnemerslijsten. Ook de EHBO is vanaf 18.15 uur aanwezig en alle vier dagen onze redder in nood. De eerste avond wandelen we traditiegetrouw naar het sportpark en kantine van GVV’57. De verkeersregelaars zijn op post en zorgen voor ons aller veiligheid. Bij GVV’57 krijgen we altijd koffie of thee met iets lekkers. Dat gebeurt met vriendelijkheid en beleving vanuit een deelnemend hart. Daar krijgen we weer kracht van om verder te lopen op een parcours dat ons weer terug brengt naar Catharinahof”, vertelt Mieke. Wilma vult aan: “Daar worden we muzikaal ontvangen door de Havenmuzikanten. De duofiets en de auto met een reserverolstoel, nuttig als er iemand een lekke band krijgt, hebben hun dienst voor deze avond er op zitten en komen ook de volgende drie avonden in actie”.

De avond van de Cloveniers
Mieke: “De tijden zijn elke avond hetzelfde. Deze tweede avond wandelen we weer naar de historische Hampoort. Daar worden we gastvrij ontvangen door de Cloveniers. Met koffie en iets bijzonders erbij. Verder is deze avond het museum gratis opengesteld en kunnen belangstellenden er een kijkje gaan nemen. Een heel bijzondere omgeving, waar gastvrijheid er gewoon bij hoort. Van hieruit wandelen we terug naar Catharinahof. Daar zit Blaaskapel De Deurdouwers al klaar voor een muzikale ontvangst. De verkeersregelaars kunnen hun oranje vestjes weer voor een dag opbergen en nagenieten”.

De dag van de brandweer
Al jaren een vast adres om tijdens de stop verwend te worden: “Ook hier zal de koffie en thee weer met smaak gedronken worden. Ook de traktatie is inmiddels beroemd. De slagroomsoesjes van bakker en brandweerman Mathieu Bongaards. We kijken er nu al naar uit. En, ook al gesponsord door bakkerij Bongaards. Want we hebben een hele schare van sponsoren, die de Avondvierdaagse mogelijk maken”, vertelt Mieke. Na een indrukwekkend lijstje twijfelt ze: “Ik wil niet graag dat er iemand vergeten wordt. Dus noem ik alle sponsoren in één keer. Geweldig bedankt. Jullie bezorgen heel wat mensen vier schitterende, gezellige avonden. Vanaf de brandweer gaat het weer “op huis aan”. Tijdens het passeren van de kermis krijgen de deelnemers ook nog eens een lekkere oliebol. In Catharinahof volgt een gezellige avond met Joop Verhaaren en Willy, die ons zullen vergasten op muziek met accordeon en doedelzak. Ook vaste gasten op onze Vierdaagse. Deze avond is de loterijavond, met prijzen, geschonken door vele sponsoren. Zoals elke dag wordt de wandelaar van de dag bekend gemaakt. Dat is vaak iemand die al een aantal jaartjes heeft meegelopen. Verder zetten we de prominent van de dag in het zonnetje. Dat is iemand die veel betekent voor Catharinahof”.

De dag van De Stuw
De laatste dag. Met allereerst de wandeling naar Watersportvereniging De Stuw aan de haven. Wilma: “Ook daar is de ontvangst allerhartelijkst. Vooral het advocaatje met slagroom valt zeer in de smaak. Zittend aan het water ruik je in de verte al de gladiolen. Catharinahof is in zicht. Op weg naar “huis” komen ze er echt aan. De gladiolen. Als ze ditmaal de hevige hitte hebben overleefd. Als echte helden komen de wandelaars het restaurant binnen. Op het podium William van Dijk, die de sfeer er wel inhoudt. Dan is er tijd om na te praten tijdens het Lekkebandenbal. Op deze feestelijke avond melden de eerste vrijwilligers zich al aan voor de Wandelvierdaagse van 2019”. Daarover volgend jaar meer.

Wilma van Dinther (links) en Mieke Naber.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties