Grave

Sinterklaas komt weer naar Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - De dag nadat Sinterklaas aankomt in Nederland, komt hij traditiegetrouw voor de mooiste intocht van de regio naar Grave. Dit jaar vindt die plaatsvinden op zondag 17 november. De goedheiligman ziet ernaar uit om alle kinderen die middag te ontmoeten op de Loswal aan de Maaskade. Om 12.30 uur begint daar het voorprogramma met presentator Max. Sint en zijn pieten zetten om 13 uur voet aan wal. Sint brengt maar liefst 80 pieten mee naar Grave. Regelpieten, pakjespieten, waterpieten, dolle pieten, vrolijke pietengrieten, danspieten, kunst- en vliegwerkpieten, alle karakterpieten en oma- en opapiet zijn ook weer van de partij, net zoals de Spaanse Pepernotenband. (foto: Marco van den Broek)

Evenals voorgaande jaren wordt de vloot van de Sint begeleid door leden van watersportvereniging De Stuw en de prachtige stoomboten van Olie en Stoom. Ook Harmonie en Drumband Stad Grave en leden van het Cloveniersgilde Grave zijn van de partij om de Sint en zijn pieten te verwelkomen. Scouting Grave en de EHBO-vereniging zorgen voor de veiligheid aan de waterkant.

Aansluitend aan de rondgang door het stadje kunnen alle kinderen vanaf 14.30 uur genieten van de muziekpieten van de Sint en de rondtrekkende Pepernotenband, de DJPieten-discoshow voor het oude stadhuis op de Markt en de minikermis. De hele binnenstad staat bol van activiteiten en pietenpret. Het Huis van de Sint vind je dit jaar midden op de Markt in het voormalige pand van Megens Woninginrichting. Daar zijn Sint en zijn Pieten aanwezig vanaf 14.30 uur voor de kinderen die hem even persoonlijk de hand willen schudden of hun tekening af willen geven. In de Rogstraat, voor het pand van optiek Giesbers, staan de fotopieten en speurtochtpieten klaar om op de foto te gaan in de speciale Pietenfotostudio. Je kunt daar ook een speurtochtformulier afhalen om in de Graafse etalages op zoek te gaan naar speurletters. Bakkerij d’n Bekker gunt alle kinderen weer een kijkje in de enige echte Pietenbakkerij en Snoeperij Heintje heeft een uitdagend pietenspel in de Hoofschestraat. De winkels in Grave zijn op koopzondag 17 november geopend tot 17 uur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties