Grave

Regen spelbreker op Buitenspeeldag in Grave en Velp

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE/VELP - Kinderzender Nickelodeon en jeugdwelzijnsorganisatie Jantje Beton hielden op woensdag 12 juni voor de twaalfde keer de jaarlijkse Buitenspeeldag. Op deze dag staat het plezier en belang van buitenspelen centraal en worden door het hele land allerlei buitenspeelactiviteiten gehouden. Ook in Grave en Velp was vanalles gepland voor de kinderen. Arena nam een kijkje.

De regen was woensdagmiddag echter de grote spelbreker tijdens de Buitenspeeldag. Daardoor ging in de wijk Estersveld/De Stoof in Grave het grootste deel van de geplande activiteiten niet door. De schietkraam (foto) achter wijkcentrum Esterade zorgde toch nog voor lachende kindergezichten.
Ook aan de Beukenlaan in Velp ging het beoogde buitenprogramma vanwege het slechte weer niet door, maar dat mocht de pret niet drukken. Binnen in het gebouw van Dichterbij werden voor de kids namelijk tal van leuke spelen georganiseerd.

Buitenspelen stimuleren
Nickelodeon en Jantje Beton willen dat kinderen meer buiten gaan spelen en organiseren daarom gezamenlijk de Nationale Buitenspeeldag. De afgelopen maanden riepen zij speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldagactiviteit te organiseren. Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaat Nickelodeon ieder jaar op zwart tijdens de Buitenspeeldag om het buitenspelen te stimuleren.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties