Grave

Binnenstad bruist van activiteiten op Koningsdag

Oranje Boven in centrum Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het centrum van Grave zal donderdag 27 april weer volop bruisen en in het teken staan van het Oranje Koningsfeest. De winkeliers openen deze dag hun deuren tot 17 uur. Dankzij de inspanningen van de Stichting Kinderfolklore, de gemeente, Centrummanagement, Graveon, horeca-ondernemers en diverse Graafse verenigingen is het ieder jaar weer goed toeven voor groot en klein in hartje Grave.

Het startschot voor deze feestelijke dag geeft burgemeester Lex Roolvink nabij de ingang van het stadhuis aan de zijde van de St. Henricusweg. Vanaf 10.45 uur verzamelen alle kinderen en hun ouders zich daar met hun versierde fietsen, steppen of karren. Na de toespraak van de burgervader om 11 uur wordt er samen met de Harmonie en het Cloveniersgilde gezongen voor de Koning en de gedecoreerden van de gemeente Grave. Vervolgens geeft de burgemeester met het mobiele kanon van de Cloveniers het officiële startschot en vertrekt de stoet richting de binnenstad. De route voert wederom door Catharinahof heen om vervolgens via de Koninginnedijk, Ravelijn, Trompetterstraat, Klinkerstraat, Rogstraat in de Maasstraat te eindigen. Hier krijgen alle kinderen iets lekkers en worden 35 prijsjes verloten onder de deelnemertjes.

Kindermarkt
De Oranje Kindermarkt wordt dit jaar weer gehouden in de Hoofschestraat, Klinkerstraat, en Hoofdwagt en op de Markt. Vanaf 12 uur mogen de kinderen die zich hebben opgegeven hun verkoopwaar uitstallen of hun hobby tentoonstellen. Waar je mag gaan staan kun je lezen op de lijsten die vanaf 11.45 uur aangeplakt worden bij Albert Heijn in de Hoofschestraat, De Lekkernij in de Klinkerstraat en bij Pets Place in de Rogstraat. Tot uiterlijk 23 april kun je jezelf nog opgeven bij Pets Place, waar inschrijfformuliertjes met verdere info verkrijgbaar zijn.

Vrije Markt
Alle bewoners en ondernemers die zich binnen het parcours van het Oranjefeest bevinden, zijn ook dit jaar weer verzocht om naar buiten te komen met hun eigen koopwaar of rommelmarktstand of hebben hun stoep ter beschikking gesteld aan de organisatie, die op hun beurt andere belangstellenden een plekje kunnen toewijzen. Wie als inwoner van Grave ook wil deelnemen maar niet binnen het parcours woont, kan ook de beschikking krijgen over een plaatsje ergens in de binnenstad. Echter alleen in overleg met de organisatie en na inschrijving (uiterlijk 23 april) bij Pets Place. Er zijn al vele toezeggingen van aanwonenden die deel gaan nemen. De horeca zorgt voor gezellige Graafse terrassen en er is volop muziek.

Garageverkoop op Lunetteplein
Op het Lunetteplein zullen meerdere aanwonenden deelnemen aan een garageverkoop. Vanuit hun garagebox komen de bewoners naar buiten met hun rommelmarktspulletjes.

Scouting en Disco Esterade
Op de hoek Hoofschestraat/Kasteeltje is Scouting Grave weer aanwezig zijn met haar spectaculaire bouwwerken en presentatie van haar activiteiten. Dat wordt klimmen en klauteren. Dankzij Scouting en aanwonenden wordt de binnenstad weer feestelijk versierd. De DJ’s van Esterade verhogen de feestvreugde deze dag met hun stevige beats en gezellige sfeermuziek vanaf de hoek Hoofschestraat/Markt.

Speurtocht
Voor de echte speurneuzen is ook dit jaar weer een leuke speurtocht uitgezet in de feestelijke straten. Vanaf 12.30 uur kun je een deelnameformulier voor de speurtocht afhalen in de Rogstraat. Nadat je de speurtocht hebt gedaan en het formulier weer hebt ingeleverd bij het beginpunt, heb je een heerlijke snoepzak verdiend.

Namens de Graafse ondernemers mag de Stichting Kinderfolklore de deelnemende kinderen deze feestelijke dag trakteren op gratis popcorn, wat te drinken en een smakelijk Koningsgebakje, dat je zelf mag versieren.

Liederentafel
De liederentafel van de KBO zorgt tijdens deze Koningsdag voor gezellige klanken op het terras van Catharinahof van 14.30 tot 15.30 uur. Zij brengen hun liederen ten gehore onder begeleiding van hun eigen orkest.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuws

112-meldingen


Vacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties