Kunst & Cultuur

Nóg meer vertier op Berghemse kermis

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

BERGHEM - Vorig jaar proefden we al een beetje van de kermis 2.0 in Berghem. Want naast de attracties stonden er al behoorlijk wat extra activiteiten op het programma. Dit jaar gaat de organisatie Stichting Berghem Events - zij organiseert dit jaar voor ’t eerst de kermis zonder supervisie van de gemeente – nog een stapje verder. Van zaterdag 7 tot en met dinsdag 10 juli is er van het middaguur tot na middernacht altijd wel wat te doen. Een dag ervoor is er zelfs als een feestavond in de tent. Nieuw dit jaar: Open Bergse Kampioenschappen 30 seconds, kinderbingo, een wandeltocht, de meest toffe bands en artiesten zoals Henk Dissel op kermismaandag en iedere dag gratis toegang tot de feesttent.

Vrijdag 6 juli – De nacht van Berghem
Dé aftrap van de kermis in de feesttent. Speciaal voor iedereen die houdt van Bergs zangtalent. De tent is geopend van 20 tot 01 uur.

Zaterdag 7 juli – Kinderkermis
Zaterdag staan de kinderen extra in het middelpunt. Wethouder Thijs van Kessel opent de kermis om 14 uur, waarna kinderen tussen 15 en 17 uur hun actiekaartjes in kunnen zetten. Bovendien is er een clown en een goochelaar op het kermisterrein. ’s Avonds speelt coverband Lijn 7, afgewisseld met DJ Menno. De attracties sluiten iedere dag om 00 uur.

30 seconds
Zijn jij en je vrienden en vriendinnen bloedfanatiek met het spel 30 seconds? Het spel waarbij je in duo’s onder druk van de klok steeds de vijf personen, instanties of begrippen die op je kaartje staan moet raden. Dan móet je erbij zijn. Op de kermiszaterdag hoopt de organisatie op een knettervolle tent waar dit populaire spel onder leiding van 999 games met zoveel mogelijk teams tegelijkertijd wordt gespeeld. De editie jongeren tot en met 16 jaar start om 12 uur, waarna die voor de volwassenen om 14 uur begint. Geef je op door een e-mail te sturen naar bestuur@berghemevents.nl en neem je supportersclub mee op 7 juli.

Zondag 8 juli – Friends & family
Rondom het vaste kermisprogramma met attracties en een terras zijn er zondag talloze activiteiten. De dag start met een wandeltocht. Vanaf 14 uur is er een ballonnenclown en gaat ook de kermis weer open. De regionale bands Back in 5 minutes, Crazy Cadillac en Get the Groove zijn vanaf 14 uur te zien. Om 17 uur gaat de barbecue aan. Mee-eten? Dat kan voor 13,50 per persoon of 12,50 als je met een groep van minimaal 10 personen komt. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar betalen de helft. Meld je vooraf aan via bestuur@berghemevents.nl

Maandag 9 juli – Hollandse avond
Op maandag kunnen de kids weer mee op pad met Theo en Willem. In een grote stoet lopen de kids met de entertainers anderhalf uur over de kermis. Ze gaan in attracties en krijgen tussendoor wat te eten en te drinken. De kosten zijn 7,50 per kind en inschrijven kan via bestuur@berghemevents.nl. Die middag gaat ook de braderie van start. Gestart wordt om 13.30 uur met ‘Dansen in de tent’ speciaal voor leden van de Herfstzon. ’s Avonds speelt Henk Dissel in de tent.

Dinsdag 10 juli – Qmusic Foute Party
Dinsdag is de laatste dag. Om 14 uur klinkt het startsein voor de attracties en maken we plaats voor Stichting Vrienden van de Wilberthof. ’s Avonds gaat nog één keer het dak eraf met de Qmusic Foute Party en als afsluiting om 22.30 uur is er vuurwerk.

Lijn 7.

Henk Dissel.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties