Grave

Koningsdag 27 april: Oranje boven in centrum Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Het centrum van Grave bruist vrijdag 27 april weer volop bruisen en in het teken staan van het Oranje Koningsfeest. De winkeliers openen deze dag hun deuren tot 17 uur. Dankzij de inspanningen van de Stichting Kinderfolklore, de gemeente, Centrummanagement, Graveon, horeca-ondernemers en diverse Graafse verenigingen is het ieder jaar weer goed toeven voor groot en klein in hartje Grave.

Het startschot voor deze feestelijke dag wordt gegeven door Burgemeester Roolvink nabij de ingang van het Stadhuis aan de zijde van de St. Henricusweg. Vanaf 10.45 uur verzamelen alle kinderen en hun ouders daar op de St. Henricusweg met hun versierde fietsen, steppen of karren. Nadat zij om 11 uur worden toegesproken door de burgemeester wordt er samen met de Harmonie en het Cloveniersgilde gezongen voor de Koning en de gedecoreerden van de gemeente Grave. Daarna geeft de burgemeester met het mobiele kanon van de Cloveniers het officiële startschot en vertrekt iedereen richting de binnenstad - wederom met de hele stoet midden door Catharinahof heen. Via de Baronessestraat wordt het gebouw doorkruist om vervolgens via de Koninginnedijk, Bagijnestraat, Poternen, Trompetterstraat, Klinkerstraat, Rogstraat op de Markt te eindigen op het binnenplein van de St. Elisabethkerk. Hier worden alle kinderen getrakteerd op iets lekkers en worden 35 prijsjes verloot onder de deelnemertjes.

Kinder Hobby- en Rommelmarkt verplaatst
De succesvolle Oranje Kindermarkt wordt dit jaar - in verband met de weekmarkt - gehouden in de Scheerestraat en in de Klinkerstraat. Vanaf 12 uur mogen de kinderen die zich hebben opgegeven hun verkoopwaar uitstallen of hun hobby tentoonstellen. Waar je mag gaan staan kun je lezen op de lijsten die vanaf 11.45 uurbuiten aangeplakt worden bij De Lekkernij in de Klinkerstraat en bij Pets Place in de Rogstraat. Let op: Je kunt dus niet zomaar ergens gaan staan, uitsluitend na opgave of in overleg met de organisatie. Tot uiterlijk 25 april kun je jezelf nog opgeven bij Pet’s Place, waar inschrijfformuliertjes met verdere info verkrijgbaar zijn.

Vrije Markt
Alle bewoners en ondernemers die zich binnen het parcours van het Oranjefeest bevinden, zijn ook dit jaar weer verzocht om naar buiten te komen met hun eigen koopwaar of rommelmarktstand of hebben hun stoep ter beschikking gesteld aan de organisatie, die op hun beurt andere belangstellenden een plekje kunnen toewijzen. Wilt u als inwoner van Grave ook deelnemen maar woont u niet binnen het parcours, dan kunt u ook de beschikking krijgen over een plaatsje ergens in de binnenstad,echter alleen in overleg met de organisatie en na inschrijving uiterlijk 21 april bij Pets Place in de Rogstraat, waar inschrijf- en informatieformulieren te verkrijgen zijn. Dat het ieder jaar gezelliger wordt blijkt wel uit de toezegging van vele aanwonenden die al deel zullen gaan nemen. De aanwezige horeca zal zeker niet ontbreken met hun gezellige Graafse terrassen vergezeld van volop muziek.

Scouting, Disco Esterade en Schminckkunst
Op de hoek Hoofschestraat/Kasteeltje zal Scouting Grave weer aanwezig zijn met hun spectaculaire bouwwerken en presentatie van hun activiteiten. Klimmen, klauteren, kom het hier allemaal beleven. Dankzij Scouting en aanwonenden zal de binnenstad weer feestelijk versierd worden. De DJ’s van Esterade zullen de feestvreugde deze dag weer verhogen met hun stevige beats en gezellige sfeermuziek vanaf de hoek Klinkerstraat/Scheerestraat.

Speurtocht
Voor de echte speurneuzen is er ook dit jaar weer een leuke speurtocht uitgezet in de feestelijke straten. Vanaf 12.30 uur kun je een deelnameformulier voor de speurtocht afhalen in de Rogstraat. Nadat je de speurtocht hebt gedaan en het formulier weer hebt ingeleverd bij het beginpunt, heb je een heerlijke snoepzak verdiend.

Graveon en Centrummanagement trakteren
Dankzij de Graafse ondernemers worden de deelnemende kinderen deze feestelijke dag getrakteerd op gratis popcorn, wat te drinken en een smakelijk Koningsgebakje, dat je zelf mag versieren.

Liederentafel
De liederentafel van de KBO zorgt tijdens deze Koningsdag voor gezellige klanken op het terras van Catharinahof van 14.30 tot 16 uur. Zij brengen hun liederen ten gehore onder begeleiding van hun eigen orkest.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties