Kunst & Cultuur

Magisch Hoessenbosch betovert kinderen op befaamde familiedag

Hoessenbosch Festival op 3 en 4 september in Berghem

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

BERGHEM - 2021 wordt het jaar waarin liefhebbers van bandjes, dance, hardstyle, het levenslied en natuurlijk al die gekkigheid voor de vijfde keer op avontuur kunnen gaan in de Bergse bossen. Hoessenbosch Festival gaat ervoor. En hoe! Oude vertrouwde podia zien we terug zoals de Kiosk, het Uilennest, Feesttent, Silent Disco en natuurlijk Mainstage. Daaromheen zien we allerlei nieuws. Zo halen rockfanaten hun hart op in de Rockhut. Om op de dansvloer van Lijn 99 te komen, moet je eerst in hun Amerikaanse bus stappen. Een podium op wielen dus! Hoe gekker, hoe beter is het motto van organisatoren Berghem Events.

De opzet van het festival is nagenoeg hetzelfde als andere jaren. Op de vrijdag van het eerste weekend van september opent Berghem Events haar deuren om 19 uur. Een dag later zijn het de kids die ’s middags allerlei gezelligs beleven, waarna het festival ’s avonds na de tweede avond knallend afsluit om 01 uur. “Voor toegang tot de kindermiddag kun je een middagticket kopen. Dat is in tegenstelling tot vorige jaren nieuw. Niet zonder reden. “Op zo’n zaterdagmorgen weten we niet altijd wat we kunnen verwachten. De eerste jaren waren we blij met een handjevol bezoekers, maar het werden er steeds meer. Honderden meer. Dat maakte me soms wel zenuwachtig”, bekent organisator Freek van Bergen. “Past het allemaal? Hebben we genoeg personeel? Zijn de wachtrijen niet te lang? Dat soort dingen kunnen we met de verkoop van middagtickets beter inschatten.”

Familiedag
De familiedag van het Hoessenbosch Festival is door de jaren heen uitgegroeid tot een festival op zich. Waar het ooit begon met een hoek vol kindervermaak op de zaterdagmiddag werd later één grote speeltuin compleet met kinderboerderij en de gaafste optredens. In 2021 doet Berghem Events daar nog een schepje bovenop en belooft dat het ‘net zo leuk wordt als een dagje Efteling’. Betoverend dus! Voor zowel de jonge als de wat oudere basisschoolkinderen, maar zeker ook voor hun vaders, moeders, opa’s en oma’s. Een special rockprogrammering moeten ook hen kostelijk vermaken op zaterdag 4 september van 11 tot 16 uur.

Houd de website en de socials van Hoessenbosch Festival in de gaten voor het bekendmaken van de acts op de familiedag en over de start van de kaartverkoop. Natuurlijk ook voor de (combi) tickets van de avondprogramma’s.

 

|Doorsturen

Uw reactie


Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Meest gelezen

Laatste reacties