Grave

Op zondag 2 september op de loswal

Gratis toegankelijk speciaalbierfestival in Grave

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

GRAVE - Eetcafé De Maaspoort in Grave organiseert voor de vierde keer een gratis toegankelijk speciaalbierfestival. Dit groots opgezette evenement met meer dan 150 speciaalbieren vindt op zondag 2 september van 13.30 tot 19 uur plaats op de loswal in Grave. George en Hilde van Kuppeveld, de gastheer en gastvrouw, zorgen altijd voor een gezellig en hartelijk welkom. Zij bieden bezoekers een mooie gelegenheid om van een biertje te genieten met een prachtig uitzicht op de Maas.

Meer dan 20 verschillende brouwerijen uit deze streek en andere delen van het land en België zijn door George uitgenodigd en presenteren samen meer dan 150 verschillende speciaalbieren. Moutig, donker en zoet, bitter, licht, vol van aroma, blond, dubbel, bock, tripel en nog veel meer. De brouwerijen laten de gasten proeven en beleven en zij vertellen over de samenstelling en oorsprong van hun bieren. George zelf vertelt ook graag en smeuïg over het biertje genoemd naar Pater Karel en over de 'Bomvrije'.

Naast een overvloed aan bier is er ook muziek van de Mertbloazers uit Grave. Zij spelen feestmuziek van hoge kwaliteit. Daarnaast is er een optreden van een Graafse gelegenheidsband met 70'er en 80'er jaren muziek.

Gratis
De toegang tot het speciaalbierfestival is gratis. Bij binnenkomst is er de mogelijkheid om een uniek ontworpen speciaalbierglas te kopen voor 11 euro. Naast het bierglas krijgt men de plattegrond en drie muntjes, waarmee de verschillende bieren betaald kunnen worden. Verder zijn er diverse versnaperingen, fris en wijn. De prijs van een consumptiemunt bedraagt 2,25.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties