Landerd

Geocaching-event op 26 mei bij Natuurcentrum De Maashorst

Door Sergio Boutkan van Arenalokaal.nl

MAASHORST - Een team van 14 geocachers uit de omgeving van De Maashorst heeft een fietsroute van 20 kilometer uitgezet door en rond het natuurgebied. De gemeenten Uden en Landerd en Staatsbosbeheer hebben toestemming gegeven voor het plaatsen van 'caches' langs de route. "We hopen hiermee bezoekers naar De Maashorst te trekken die ervan houden om in de natuur te wandelen en fietsen. Zij kunnen dan genieten van al het moois dat De Maashorst te bieden heeft", vertelt Hannie van Duijnhoven namens Geo Team Maashorst.

Hannie legt uit wat geocachen is. "Geocachen is een hobby waarbij je 'schatten' gaat zoeken. Met behulp van het GPS-signaal en een app op je smartphone of met een GPS-ontvanger. Op 2 mei 2000 werd het GPS-signaal vrijgegeven zodat iedereen het kon gebruiken. Een Amerikaan bedacht dat als hij een doosje in een bos zou verstoppen en de coördinaten door zou geven op een forum, dat iemand anders op dat forum dan dat doosje zou moeten kunnen vinden. De volgende dag werd het doosje inderdaad gevonden. Nu 19 jaar later liggen er over de hele wereld geocaches verstopt, inmiddels zijn het er meer dan 3 miljoen."

De geocaches die Geo Team Maashorst heeft gemaakt zijn allemaal zogeheten Mystery Caches. "Dat wil zeggen dat er een willekeurig punt op de kaart is genomen om de cache te plaatsen en dat eerst een puzzel opgelost moet worden voor je het coördinaat kunt berekenen waar de cache daadwerkelijk te vinden is." Eerder al heeft een andere geocacher 40 caches in de Maashorst geplaatst in de vorm van een hart met hoorns (bankjes op De Maashorst). Op 26 mei komen daar nog eens 35 caches bij in de vorm van een geo-art met de letter M (het logo van De Maashorst). Zie afbeelding.

Profiel aanmaken
Op www.geocaching.com kun je gratis een profiel aanmaken met een e-mailadres en een wachtwoord. Je kunt dan zien waar overal geocaches verstopt liggen. Ook de app is gratis op je telefoon te downloaden. Hannie: "Geocachen is een leuke hobby die mensen stimuleert om eropuit te trekken en nieuwe gebieden te gaan verkennen. Het is geschikt voor jong en oud."

Aanmelden
Inmiddels hebben zich al 57 deelnemers aangemeld voor dit event, maar er kunnen nog meer mensen deelnemen. Aanmelden kan bij Hannie van Duijnhoven via 06-13729837 of teammaashorst@gmail.com

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties