Kunst & Cultuur

Evenementen in de zomer in Landerd, Grave en omstreken

Door 24 Webvertising

Het is weer tijd voor zomer, wat betekent dat er weer ontelbaar veel evenementen worden gehouden in Nederland. Zo ook in Landerd, Grave en omstreken. Denk aan rondleidingen in het Leerlooierijmuseum (foto) in Ravenstein en festival Meadow in Rijkevoort. Natuurlijk zijn er in deze regio nog meer evenementen te bezoeken, zie hieronder een lijst met een paar van deze mogelijke uitstapjes.

Leerlooierijmuseum
Vliegtickets voor Spanje, Portugal of andere landen zijn weer overal verkrijgbaar, wat zeker aanlokkelijk is. Genieten in een lekker warm land is altijd een goede keuze voor de zomer: het is eigenlijk altijd mooi weer in landen als Spanje, maar qua cultuur valt er ook genoeg te ervaren. Kies je er toch voor om in Nederland te blijven, dan valt er in de gemeenten Landerd en Grave en Ravenstein ook genoeg te beleven, ook al is het weer wellicht wat minder. Een voorbeeld hiervan zijn de open rondleidingen in het Leerlooierijmuseum in Ravenstein. Deze dagen worden elke maand georganiseerd. In juni wordt het bijvoorbeeld gehouden op de 23e van de maand, terwijl het de maand daarna op 28 juli plaatsvindt. Tijdens zo een rondleiding kun je veel leren over het maken van leer en schoenen, maar ook nog eens genieten van de prachtige tuin bij het museum. De open rondleiding start om 3 uur ’s middags en duurt ongeveer anderhalf uur. De rondleiding kost per persoon 3,50 euro, maar het parkeren is gratis. Je vindt het Leerlooierijmuseum aan de Walstraat 20 achter  gemeenschapsgebouw Vidi Reo.

Muziekfestival Meadow
De vierde editie van Meadow wordt van 14 tot en met 16 juni gehouden in Rijkevoort. Het muziekfestival begint vrijdags met veel optredens van dj’s, waar bezoekers vanaf 16 jaar oud welkom zijn. Op zaterdagavond zijn alleen maar bezoekers van 18 jaar of ouder toegestaan. Deze dag draait om feest en gezelligheid, waarvoor veel verschillende soorten zijn geregeld. De laatste dag, zondag 16 juni, is voor elke leeftijd vrijblijvend toegankelijk. Tevens zijn er meerdere activiteiten die je gratis kunt doen en zijn er voorzieningen voor elke leeftijd. Vorige editie hadden de organisatoren bijvoorbeeld zandbakken, springkussens en een ijscokar geregeld. Dit jaar is al duidelijk dat er op de zogenoemde Meadow-zondag een terras puur voor speciaalbier wordt geopend. De vrienden die het festival in Rijkevoort organiseren hebben dan ook een passie voor bier. Dit jaar hebben ze onder andere Billy The Kit, Puinhoop Kollektiv en Johnny 500 weten te strikken voor Meadow. Het belooft weer een knalfeest te gaan worden. De nieuwe locatie van het festival is overigens te vinden aan de Hapsedijk 22B.


Evenementenagenda juni en juli:

23 juni:
Maashorst-wandeltocht

Startpunt: Café-Feesterij De Potter
Past. van Winkelstraat 2 Schaijk
Inschrijven via www.wandel-og.nl/maashorstwandeltocht
Afstanden en starttijden: 6 en 10 km: 8.00 tot 14.00; 15 km: 8.00–13.00; 20 km: 7.00–12.00; 30 km: 7.00–9.00; 42 km: 7.00–9.00; 50 km: 6.00–6.30; 60 km 6.00–6.15 uur. Inschrijfgeld: 3 euro.

Bijendag Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5 Nistelrode
11.00-17.00 uur
www.natuurcentrumdemaashorst.nl
Er is vanalles te zien en te beleven dat te maken heeft met het boeiende leven van honingbijen. Deze voor de mens zo belangrijke diertjes zijn van dichtbij te bekijken. De imker geeft informatie en demonstreert hoe de honing ‘geoogst’ wordt. De honing is ook te koop.

26 juni:
Poëzie-natuurwandeling
Naaldhof Oss
Docfalaan 22
20.00-22.00
www.ivn.nl/afdeling/ivn-oss
Poëzie natuurwandeling van 3 km onder leiding van een IVN-natuurgids, in samenwerking met Pöezie Podium Oss. Deelname is gratis.

30 juni:
Sambafestival Oss
Heuvel Oss
13.00-17.30
Dale Caña houdt het 5e Samba Festival Oss. Naast optredens van Dale Caña zelf, spelen ook Sambanda en Carribean Brass International op het festival. Verder spectaculaire optredens van MCN met vecht-dans-capoeira-shows en Braziliaanse danseressen en dansers.

Car Boot Sale Oss
De Geffense Plas
Gielekespad 10 Oss
www.deGeffensePlas.nl
Vanaf 8.30 uur
Rondom het water staan de auto's opgesteld, waar je tussen de honderden kofferbakken naar spulletjes kunt snuffelen. Kosten: volwassenen 2,50. Kinderen tot 12 jaar gratis.

Culinaire Tour Her & Der
Centrum Oss
Vanaf 13.00
www.centrummanagementoss.nl
Her & Der is een culinaire tour tussen horecagelegenheden in het centrum van Oss. Deze tour vindt iedere koopzondag plaats van 13.00 tot 17.00 uur. Bezoekers krijgen de mogelijkheid om voor 3,50 euro een speciaal voor Her & Der bereid hapje te nuttigen met daarbij een drankje (bier, fris, wijn) naar keuze.

7 juli:
Wisentexcursie
Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5 Nistelrode
Aanmelden via www.natuurcentrumdemaashorst.nl
Aanvang 10.30 uur
De imposante wisenten zijn erg gesteld op hun rust en privacy. Bezoekers mogen het wisentgebied niet in, behalve met speciaal opgeleide wisentgidsen. Er wordt gestart in het natuurcentrum met korte informatie. Hierna vertrekt de groep van max. 20 personen naar de wisenten. Kinderen mogen mee vanaf 10 jaar. De wandeling duurt 2 à 3 uur. Honden zijn niet toegestaan.

14 juli:
Stadswandeling Ravenstein
Start bij Raadhuis Ravenstein
St. Luciastraat 2 Ravenstein
Aanmelden om 14.00, kosten 4 euro
www.heemkunderavenstein.nl
Gidsen van de Heemkundekring nemen je mee door het prachtige stadje aan de Maas. Een bezoek aan de vestingwerken, stadspoorten, kerken, mooie gevels en een stadspark met tuinhuisjes. Maak kennis met de rijke historie van het 650 jaar oude centrum.

19 tot en met 28 juli:
Megakermis Uden
Markt en Nieuwe Markt Uden
www.kermisuden.nl
Met bloedstollende attracties, muziek, betaalbare activiteiten voor de kleinsten en natuurlijk ontbreken ook de suikerspinnen en de kaneelstokken niet.

23 tot en met 25 juli:
Bernheze Fiets-3-daagse
Op 23, 24 en 25 juli vindt de jaarlijkse Bernheze Fiets-3-daagse plaats. Door de dorpen Heeswijk-Dinther, Heesch, Nistelrode, Loosbroek en Vorstenbosch trap jij jezelf van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid en fiets je dwars door de natuur.

|Doorsturen

Arenalokaal in beeld

Laatste nieuwsVacatures

Specials

Ondernemend nieuws

Faillissementen

Jouw Arena

Meest gelezen

Laatste reacties